Juhani Tamminen: Perhe auttanut vastoinkäymisissä

Juhani ”Don Tami” Tamminen kuvailee MTV3.fille ydinperheen tärkeyttä ja lähes 50 vuotta kestäneen liiton toimivuutta. Tyttären koskettava ele merkitsi paljon burn outin aikana.

Juhani Tammisesta kertova kirja Juhani Tamminen Don Tami – My Story (Mistake Media) ilmestyy tiistaina. Kirjassa käydään läpi Tammisen uraa ja elämää niin hänen itsensä kuin lukuisten tunnettujen ystävien kautta. Teoksessa ääneen pääsee myös vaimo Mari Tamminen. Juhani ja Mari Tamminen ovat olleet yhdessä lähes 50 vuotta ja naimisissa vuodesta 1979. Perheeseen kuuluu myös kolme tytärtä. Tamminen kuvailee MTV3.fille, mikä on pitkän liiton salaisuus.

– Olemme onnekkaita, sielunsisaruksia. Olemme molemmat itsenäisiä, se yhdistää. Olemme myös urheilullisia ja yrittäjiä. Olenkin sanonut monille valmennettavilleni, että tähän duuniin pitää vierelle etsiä itsenäinen nainen. Tässä tilanteessa, ammatin tuomassa reissuelämässä suhde onnistuu, kun naisella on oma ammatti ja identiteetti. Olen onnekas, kun meille on homma kolahtanut.

Tammisen perhe on vuosikymmenten aikana asunut muun muassa Japanissa, Sveitsissä ja Ruotsissa. Perhe kuitenkin sopeutui hyvin muuttamiseen.

– Yhteinen ajatusmaailma on meitä ohjannut, joten muutot eivät ole tuottaneet ongelmia. Ei se ole meidän suhdetta heilauttanut, sillä meillä on yhteinen tahto ja luottamus.

Tytär muutti Lontoosta kotiin tukeakseen Tammista

Tammisen vaimo on tukenut Don Tamia elämän vastoinkäymisissä. Esimerkiksi vuonna 1970 pelatussa harjoitusottelussa Tammisen käsi murtui kahdesta kohtaa. Tamminen kiittää Marilta saamaansa tukea raskaassa tilanteessa.

– Tuollaisessa tilanteessa, kun maailma romahtaa, huomaakin läheisten kautta tilanteen olevankin siunaus, Tamminen kuvailee MTV3.fille.

Vuonna 2010 Tamminen kävi läpi burn outin. Perhe tuki miestä toipumaan ja Tamminen kuvaileekin heidän olevan suurin syy siihen, että hän oli jo kuuden kuukauden toipumisen jälkeen pystyssä.

– Vanhin tytär loi silloin menestyneesti uraa lakinaisena Lontoossa. Silti hän ilmoitti esimiehelleen, että nyt hän menee muutamaksi viikoksi kotiin. Niinpä hän muutti konttorinsa Lontoosta kotiin tukeakseen minua, Tamminen muistelee äänessään pehmeyttä, joka kertoo tyttären teon merkityksestä.

– Kasvaakseen tarvitaan vastoinkäymisiä. Voima kaikkeen lähtee perheestä, vastaantulevat vaikeudet selvitetään yhdessä.

Tammikuussa 2014 Tammiset ovat olleet yhdessä tasan 50 vuotta. Miten sitä juhlitaan?

– Olemme kesäihmisiä, joten eiköhän me sitten keskellä kesää pidetä jotkut juhlat. Kun vuonna 2000 täytimme molemmat 50 vuotta, pidimme yhteiset satavuotisjuhlat. Varasimme golfkentän ja golfasimme porukalla, eiköhän jotain samanlaista ole ensi kesänä luvassa.

Tammisen elämästä kertova Juhani Tamminen Don Tami – My Story (Mistake Media) ilmestyy tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat