Juhani Merimaa: Ravintolabisneksessä taantuma näkyy viiveellä

Taantuma ei ole vielä selkeästi vaikuttanut Tavastian toimitusjohtajan, musiikkipromoottori Juhani Merimaan bisneksiin. Ravintolat ovat muiden yritysten tavoin riippuvaisia ihmisten käytössä olevista varoista, mutta taloustilanteen muutos huonompaan suuntaan näkyy yleensä viiveellä.

– Meillä on pikkaisen eri sykli, koska meidän bisneksessä indikaattori on nuorison työttömyys. Edellisen laman aikaan vuodet 1993 ja 1994 olivat meille huonoimmat. Silloin yleisen taloustilanteen palkit olivat kääntyneet jo nousuun, Juhani Merimaa kertoo.

Merimaan mukaan vielä ei olla lähellä 90-luvun lukuja. Mies arvelee, että huonommat ajat ovat ehkä vielä tulossa.

– Vielä ei ole näkynyt, että taantuma olisi vaikuttanut mitenkään merkittävästi. Työllisyystilanne oli pääkaupunkiseudulla aika hyvä vielä viime syksynä, eikä se ole vielä hirveästi lähtenyt huonompaan suuntaan.

"Ensi kesä mennään vielä täysillä"

Suosituimmat bändit vetävät Tavastian edelleen täyteen, mutta keskisuurten ja pienten yhtyeiden keikoilla taloustilanne alkaa jo näkyä. Suomalaisten lompakoista löytyy silti selkeästi rahaa, sillä kesän kovat maailmanluokan keikat on myyty kevyesti loppuun.

– Ensi kesä mennään vielä täysillä. Vuonna 2010 taloustilanne alkaa ehkä jo näkyä.

Merimaa ei osaa vielä sanoa taantuman vaikutuksesta kesäfestivaalien lipunmyyntiin, koska piletit hankitaan yleensä vasta lähempänä tapahtumaa. Vaikka nuorten kesätöiden puute näkyy varmasti lippujen myynnissä, silti Merimaa uskoo, että kävijöitä riittää edellisen vuoden tapaan.

– Odotukset ovat, että päästäisiin samoihin lukuihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja