Juha Tapio on löytänyt itsestään uusia puolia keikkataukonsa aikana: "Täytyy sanoa, etten ole tajunnutkaan, kuinka mukavaa voi olla..."

4:28
Juha Tapio suunnitteli vuodan 2020 Roosa nauhan – kertoo inspiraatiostaan koskettavassa haastattelussa

Juha Tapio huomasi keikkataukonsa aikana nauttivansa erityisesti luonnossa samoilemisesta. 

Muusikko Juha Tapio, 46, vietti vuonna 2020 mittavaa keikkataukoa. Tapio on nyt mukana tuttuun tapaansa The Voice of Finland -ohjelman uuden tuotantokauden tähtivalmentajana, mikä täyttää tällä hetkellä vahvasti hänen ajatuksensa sekä aikataulunsa. Hän kuitenkin on lähtenyt uuteen vuoteen 2021 raikkaan mielen kera. 

– Se on ihmeellinen symboli tuo vuoden alku, aamu nousee ihan samanlaisena kuin edellisen vuoden viimeisenä päivänä, mutta silti on semmoinen olo, että on uusi yritys taas käsillä. Mulla on koko vuosi aikaa herkutella kirjoittelemalla uusia lauluja. Sitä mä odotan tosi paljon, Tapio kertoi The Voice of Finland -ohjelman etäpressissä. 

Alunperin Tapio oli ajatellut, että kun hän pitää keikkatauon, hän vetäytyy samalla hetkeksi pois julkisuudestakin. Se ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitellusti, sillä Tapio suunnittelikin vuoden 2020 Roosa nauhan sekä ollut mukana normaalisti The Voice of Finlandin kuvauksissa. Tekeminen on ollut kuitenkin Tapion mielestä mukavaa ja motivoivaa. 

Muusikon perheessä oli myös vuoden aikana aivan poikkeuksellista se, kuinka paljon Tapio pystyi olemaan kotona. 

– Täytyy sanoa, etten ole tajunnutkaan, kuinka mukavaa voi olla herätä sunnuntaiaamuna laittamaan yhteistä aamupalaa niin, ettei ole juuri parkkeerannut autoa pihaan kun on ajanut koko yön jostain. On tässä ollut tosi paljon asioita, mistä on nauttinut ja osannut arvostaakin sitä, että on aikaa nauttia tämmöisestä. 

Vuoden aikana Tapio pääsi jatkamaan kunnolla urheiluharrastustaan, mutta löysi myös oman lähimetsänsä uudella tavalla. Nykyään Tapio pyhittääkin aikaa pitkille, kiireettömille metsäkävelyille, joita hän ei ennen edes tiennyt kaipaavansa. 

– Huomaa, että aina jos on semmoista joutilasaikaa vaikka viikonloppuna, niin haluaa heittää joko kumpparit tai lenkkarit jalkaan ja lähteä metsään. Semmoinen samoilija, jota en tiennyt itsessäni olevankaan, on löytynyt.

Keikkatauko osui Tapion kohdalle hyvään saumaan myös siinäkin mielessä, ettei keikkoja todennäköisesti olisi juurikaan muutenkaan ollut koronapandemian aiheuttamien rajoitusten takia. Onnettomuudessa oli Tapion osalta onnea, mutta se herättää hänessä kaksijakoisia ajatuksia. 

Hän kertoo harmittelevansa sitä, kuinka vaikea tilanne on tällä hetkellä monille. Toisaalta hän on tyytyväinen siihen, ettei hänen tarvinnut ilmoittaa omalle bändilleen, tekniikalleen tai muille keikkojensa työntekijöille yllättäen, että työt lähtevät alta. Vapaa-ajasta on ollut myös helpompaa nauttia, kun ei ole ollut tunnetta siitä, että jäisi mistään paitsi. 

– Luulen, että vieroitusoireita olisi tullut, kun kesällä festarit olisivat pyörineet ja olisin lukenut lehdistä ja katsonut kollegoiden päivityksiä ja kuullut millaista siellä oli, ja vähän niin kuin kärvistellyt, että mä en nyt sitten ole siellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja