Juha, 73, pukeutui vihreään liiviin ja lähti auttamaan koululaisia liikenteessä: "Hiljentäkää kun näette lapsia"

Pieniä koululaisia liikenteessä – vapaaehtoiset turvaavat suojateitä 5:33
Juha Saarinen ja Laura Francke saapuivat aamulla turvaamaan koululaisten tietä. Katso Uutisaamun raportti paikalta yläpuolelta.

Helsingissä asuva Juha Saarinen, 73, on aamuvirkku eläkeläinen ja yksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton 500:sta vapaaehtoisesta, jotka auttavat lapsia koululiikenteessä.

Kun kello löi kahdeksan tänä aamuna, saapui Saarinen vihreässä liivissä Jätkäsaaren peruskoulun tuntumaan ohjaamaan koululaisia turvallisesti koulualueelle.

Saariselle päivä koulutien turvaajana oli ensimmäinen.

– Eläkeläisellä, jos kenellä, on aikaa tulla hyvään työhön mukaan. Olen ottanut eläkepäivillä sellaisen tavan, että osallistun kaikkeen vapaaehtoistoimintaan mihin vain pystyn, Saarinen kertoo.

Media- ja viestintäalalla työskennellyt Saarinen kertoo, että vapaaehtoistoiminta tuo hänen eläkepäiviinsä mukavasti ihmisten kanssa oleilua.

Siitä hän omien sanojensa mukaan elää.

– Olen aika sosiaalinen eläin. Tästä jos mistä saa hyvän mielen.

"Hiljentäkää kun näette lapsia"

Saarinen kertoo, että noin 10 000 asukkaan kaupunginosa Jätkäsaari on koulun aloittavalle lapselle vaaranpaikkoja täynnä.

Tiellä liikkuvat niin henkilöautot, bussit, polkupyörät kuin potkulaudatkin. Jätkäsaaressa sijaitseva länsiterminaali sekä lähistöllä sijaitseva Ruoholahden metroasema tuovat myös paljon vilinää kaupunginosaan.

– Tämä on iso asuinalue. On monenlaisia liikennesumppuja ja siinä mielessä on tärkeää, että täällä ollaan mukana katsomassa ja ohjaamassa. 

Saarisella on selkeä viesti alueelle liikennöiville ihmisille.

– Autoilijoille, skuutin käyttäjille, polkupyöräilijöille: muistakaa katsoa tarkkaan ja hiljentäkää kun näette lapsia. Se on tärkeintä.

Katso yläpuolelta löytyvältä videolta Juha Saarisen ja Laura Francken haastattelut Jätkäsaaren peruskoulun vierestä. 

Lue myös:

    Uusimmat