Mainos

Jugoslavian ex-presidentti haluaa syytesuojan hallitukseltaan

Haagin sotarikosoikeudenkäynnissä kuultavana oleva Jugoslavian entinen presidentti haluaa syytesuojan hallitukseltaan ennen kuin hän suostuu todistamaan.

Jugoslavian entinen presidentti Zoran Lilic haluaa syytesuojan ennen kuin hän suostuu todistajaksi Haagin sotarikosoikeudenkäynnissä, jossa Balkanin sotien aikana maata johtanut Slobodan Milosevic on syytettynä.

Lilic ei pidä riittävänä Jugoslavian hallituksen viimeviikkoinen päätöstä, jonka mukaan Milosevicin entiset lähimiehet voivat kertoa oikeudelle aiemmin valtiosalaisuuksiksi säädettyjä seikkoja. Lilicin mielestä salaisuuksien paljastaminen saattaisi tietää syytetoimia häntä vastaan kotimaassa.

-Todistan, jos asianomaiset viranomaiset vapauttavat minut...salassapitovelvollisuudesta, Lilic sanoi Haagissa tänään.

Hän oli Jugoslavian presidenttinä vuosina 1993-97 ennen Milosevicin valtakautta.

Lilicin todistajanlausunnon on ennakoitu tukevan syytteitä, joiden mukaan Milosevic syyllistyi rikoksiin ihmisyyttä vastaan ja sotarikoksiin Kosovon, Bosnian ja Kroatian sotien aikana.

Milosevic pitää YK:n erikoistuomioistuinta laittomana eikä hän ole esimerkiksi suostunut kiistämään häntä vastaan nostettuja syytteitä, minkä oikeus on joutunut tekemään hänen puolestaan.

Milosevic-oikeudenkäyntiä lykättiin perjantaihin Lilicin todistajanlausunnosta syntyneen pulman takia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.