Jouni Hynynen: Saan vihapostia puheideni takia

Kotiteollisuus-yhtyeen nokkamies julkaisee elokuussa kolumneistaan jalostetun tilityskirjan.

Kustantamo Liken mukaan Jouni Hynynen pureutuu 5. elokuuta julkaistavassa Paskapuhetta-kirjassa etenkin politiikkaan, viihdeteollisuuteen, verkostoitumiseen, lastenkasvatukseen sekä naisen ikuiseen mysteeriin.

– Se ei oikeastaan henkilöidy kehenkään, mutta minua ahdistaa se, että olemme yhteiskunnassa kuin talutushihnassa, mielivaltaisen käskyvallan alla, mies kuvailee.

Hynynen on jo valmistautunut siihen, että kirjan julkaisua seuraa valtaisa viharyöppy. Hän onkin vitsaillut kaivaneensa jo itselleen haudan valmiiksi ja odottavansa teloitusta.

– Sehän on selvä, että ihmiset suuttuvat. Mutta olen iso mies, kestän sen kyllä. Jos joku suuttuu siitä, että sanon jotain suoraan, niin se kertoo aika paljon siitä ihmisestä, hän toteaa.

Hynynen on aikaisemminkin puhuttanut suorasanaisuudellaan ja tempauksillaan. Alkuvuonna hän lyttäsi kolumnissaan suurta suosiota saaneet Vain elämää -tähdet ja maaliskuussa hän ehdotteli suorassa Emma-gaala lähetyksessä "panemaan lähtemistä" ministeri Krista Kiurulle. Myös yleisö saa välillä keikoilla osansa Hynysen kettuiluista.

Muusikko kertookin saavansa vihaista palautetta sanomisiensa takia.

– Saan paljon vihameiliä, mutta se on mielestäni vaan hauskaa. Lähinnä ihmiset ovat sitä mieltä, että kuka minä muka olen arvostelemaan näitä asioita. Mitään sen suurempaa ei ole kuitenkaan ollut, kukaan ei ole käynyt kiinni tai mitään sellaista. Katsotaan sitten ensi syksynä, Hynynen veistelee.

Ennen kirjan julkaisua Hynysen kesä kuluu Kotiteollisuuden kanssa keikkaillessa. Yhtye aloittaa tänään perjantaina pitkän, joulukuulle asti kestävän kiertueensa. Uusi, järjestyksessä 13. levy Maailmanloppu julkaistaan 5. heinäkuuta.

– Olemme olleet aika hiljaa viime joulukuun alusta asti, joten tuntuu hyvältä palata lavoille. Tosin kierute kestää niin pitkään, että voi olla että ehdin saada jo vähän yliannostukset pojista, Hynynen sanoo bändikavereihinsa viitaten.

Muuten Hynynen pyrkii ottamaan kesällä rennosti aina kun mahdollista.

– Hirveästi muuta tässä ei ehdi. Toivottavasti pääsen juhannuksena ja välillä viikolla mökille hiljaisuudesta nauttimaan. Odotan sitä – mökkeilyä ja saunomista. Ja niitä teloituslaukauksia, hän naurahtaa.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat