Kyösti Mäkimattilan korkki pysyy kiinni: Se on elämäni suurimpia päätöksiä

Laulaja Kyösti Mäkimattila laittoi korkin kiinni viisi vuotta sitten. Hän toteaa, että se on ollut hänen elämänsä parhaita päätöksiä.

– Voit uskoa, että tarjoilijoiden kulmat aika usein nousevat, kun pyydän saisiko ison lasin keinomakeutettua kasvisuutejuomaa jäillä, laulaja ja vuoden 2013 Tangokuningas Kyösti Mäkimattila naurahtaa MTV.fille Seinäjoen Tangomarkkinoiden pressitilaisuudessa tiistaina.

Keinomakeutetulla kasvisuutejuomalla laulaja viittaa sokerittomiin colajuomiin, joista haluaa puhua ”oikeilla nimillä”. Mäkimattila on raittiina nyt viidettä vuotta, eikä kadu lainkaan päätöstään.

– Se on elämäni suurimpia päätöksiä. Olen siitä iloinen. Elämä näyttää valoisammalta. Se ei ainoastaan näytä, vaan se myös on. Se vaikuttaa niin paljon kaikkeen, psyykeeseen ja mielialaan ja kaikkeen kokemusmaailmaan, iskelmätähti kertoo.

– Tämä on asia, jota en tuo niin paljon julki kuin haluaisin. En halua olla saarnamies. Koetan vai kaikella hyvällä kertoa, että tämä on mieletöntä. En halua siihen sen enempää puuttua, se on jokaisen oma asia juoko teetä vai kahvia.

Arki täyttyy keikkailusta

Kiireiselle miehelle kertyy noin 200 keikkapäivää vuodessa. Keikkailun myötä miehelle kertyy myös ajopäiviä. Mies on toisinaan noussut otsikkoihin, kun hänen korttinsa on melkein joutunut kuivumaan.

– Sanotaanko näin, että kyllä mulla kortti on vielä.

– Mielestä olisi myös kiva, jos niiden tolppien kanssa voisi vähän jutella. Se olisi reilua, jos ne kamerat olisivat vähän inhimillisempiä, mies hymähtää.

Mäkimattila toteaa kuitenkin nyt oppineensa kantapään kautta, että tieliikennelakia on kaikkien seurattava, riippumatta siitä, millainen sää on tai onko valoisa kesäyö ja tyhjä tie.

Kevään mittaan mies kiertää keikoilla, valmistelee kolmatta runokirjaansa ja työskentelee studiossa.

Varjokuvia-orkesterin solisti kertoo, että yhtyeen olisi tarkoitus julkaista kesällä uusi levy, mutta sitä ennen joukko lähtee Miamiin rentoutumaan.

– Muutama epävirallinen keikka siellä on suomalaisyhteisössä. Joutunee käydä katsomassa miten Florida Panthers pärjää myös.

Kiireinen keikkamies kertoo, että elämä luistaa myös kotirintamalla. Mäkimattilan ympärillä on vellonut huhuja kolmiodraamasta, mutta mies toteaa, että vaimon kanssa asiat ovat vallan hyvin. 

Lue myös:

    Uusimmat