Gasellit keksi keikoilleen tempauksen, joka kiinnitti huippu-urheilijoiden huomion: "Se on näyttänyt pahemmalta, mitä on ollut"

Gasellit keksivät kesällä erikoisen tempauksen keikoillaan – Hätä-Miikka paljastaa sen syyn sekä lempinimensä taustan 2:50
Gasellit keksivät kesällä erikoisen tempauksen keikoillaan – Hätä-Miikka paljastaa sen syyn sekä lempinimensä taustan

Hätä-Miikka edustaa Gasellit-yhtyettä Vain elämää -ohjelmassa.

Gasellit-yhtyeessä vaikuttava Miikka Niiranen, 35, tunnetaan yleisemmin nimellä Hätä-Miikka tai Hätis. Lempinimi juontaa juurensa artistin omaan luonteeseen, sillä hänellä on lapsesta saakka ollut tapana hieman hätäillä.

– Kyllä se on semmoinen aika osuva luonteenkuvaus. On sillä tavalla virtaa, ettei malta kauaa pysyä paikallaan, eli kyllä se sikäli pitää paikkansa vielä, artisti kertoi MTV Uutisille Vain elämää  -ohjelman pressitilaisuudessa. 

Hätä-Miikka on mukana tulevalla Vain elämää -kaudella. Hänen lisäkseen myös muut Gasellit-yhtyeen jäsenet tulevat piipahtamaan ohjelmassa – tavalla tai toisella. 

– Sanotaan nyt näin, että olisi ollut vähän outoa, että jos kundit eivät olisi siellä käyneet. Kyllä itsekin koen vahvasti, että tuossa edustetaan koko meidän poppoota, sillä tämä on ollut se pääasiallinen hengentuote, vaikka olen toki itsekin tehnyt musiikkia. 

– Aika paljon tehtiin näitä Vain elämää -hommia Jussin (Mikkonen) kanssa, mutta kyllä ne Pekka (Salminen) ja Tuomas (Pietikäinen) saattaa siellä myös vilahtaa. 

Rap-yhtye Gasellit on yksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista. Se näkyy myös keikkojen määrässä: Gasellit koluaa vuosittain suuren siivun suomalaisista festareista. Festarikeikkojen lisäksi yhtye julkaisi alkuvuodesta uuden levyn Gasellin kyynel, jonka myötä lähdettiin levyjulkkarikiertueelle. 

– Aikamoinen härdelli ollut ja Suomea on nähty. Ja mitään en muista, Hätä-Miikka naureskelee puhuessaan tiukasta keikkatahdista. 

Aina kun ehtii, Hätä-Miikka latautuu mökillä Itä-Suomessa. Iän myötä hän on huomannut haluavansa sinne yhä enemmän ja enemmän. 

Siis tosiaan, aina kun ehtii, vaikka vapaata olisi vain vähän. 

– Aina, kun on ollut sellainen pari kolme päivää vapaata, niin olen vielä ajellut mökille. Olen kyllä miettinyt, että tuleeko siitä enemmän energiaa vai verottaako se, kun tulee silloin aina semmoinen melkein 1000 kilometriä ajeltua kun siellä käy. 

Erikoisia tilanteita

Tiivis keikkatahti vaatii myös sitä, että pitää itsestään huolta, niin fyysisesti kuin henkisesti. Hätä-Miikan mukaan tiukkaan aikatauluun on vuosien saatossa jo tottunut, ja esimerkiksi vähillä yöunilla pärjää tarvittaessa. Toisaalta Hätä-Miikka kertoo myös iän myötä oppineensa kunnioittamaan enemmän itseään. 

Gasellit tunnetaan poppoona, jonka keikoilla on aina bileet. Tänä kesänä yhtye keksi keikoillaan aivan uuden tempauksen, joka on aiheuttanut myös hieman erikoistilanteita. 

– Alkukesästä keksittiin, että voidaan lyödä pesäpallolla teepaitoja yleisöön, niin sehän on tietysti tuonut muutaman tilanteen, että se on saattanut osua välillä vähän huonossa kulmassa kuulijoihin ja muuta. Mutta ei oikeasti mitään ole siis käynyt, ollaan vaan säikähdetty, kun se on näyttänyt pahemmalta mitä on ollut. Se pallo on pehmeä. 

Kansallislaji on Hätä-Miikalle lähellä sydäntä, sillä hän on harrastanut pesäpalloa tovin lapsena ja päässyt kesäisin Kiteellä uppoamaan syvemmin lajin saloihin. Hätä-Miikan kotinurkilla pesis ei kuitenkaan nauttinut kovinkaan suurta suosiota. 

– Meillä tuolla Helsingin lähiöissä se ei ollut sitten niin muodissa, niin mua ruvettiin vähän kiusaamaan siitä, että lopeta nyt se, ettei se ole asiallista. 

Gasellien keikkatempaus on kirvoittanut myös Superpesiksen yhteydenoton, ja hiljattain yhtyeen lämmitellessä JVG:tä Helsingin Olympiastadionilla nähtiin heidän kanssaan lavalla myös Manse PP:n riveissä pelaava Perttu Ruuska, joka kävi esittelemässä lavalla lyöntivoimaansa. 

 Näytöistä huolimatta pelaajasopimuksiin ei Hätä-Miikan mukaan ole vielä Gasellien jäsenten kohdalla päädytty.

– Tällä lyhyellä otannalla en usko, että menee kauaa, kun minä ja MC Päkä, jotka ollaan valikoiduttu meidän try outien kautta lyöjiksi, niin ei varmaan mene kauaa, kun mekin pelataan tuolla. Kaikella kunnioituksella, mutta aika hyviä ollaan. 

Vain elämää -ohjelmassa Hätä-Miikan lisäksi mukana ovat Anna Puu, Robin Packalen, A.W. Yrjänä, Jouni Hynynen, Virve Rosti, Janna sekä Ellinoora.

Lue myös:

    Uusimmat