Jouluradio starttaa jälleen – mikä on suosion salaisuus?

Jouluradion tuottajan suosikki- ja inhokkijoululaulut 0:56
Jouluradion vastaava tuottaja paljastaa suosikki- ja inhokkijoululaulunsa!

Jouluradio kajahtaa soimaan jälleen marraskuun alussa. Tänä vuonna mukana on uusi nettikanava, PopJoulu.

Jouluradio starttaa jälleen huomenna, 1. marraskuuta ja soi taajuuksilla aina loppiaiseen saakka. Vastaava tuottaja Katri Ketola kertoi Huomenta Suomessa, millä perusteella soitettavat kappaleet valitaan.

Yllä olevalla videolla Ketola paljastaa suosikki- ja inhokkijoululaulunsa!

Jouluradiolla on pääkanavan lisäksi nettikanavia, joilla soitetaan eriteemaisia joululauluja. Pääkanavalle valitaan laajasti eri skaalan kappaleita.

– Jouluradio on siitä kiva, että annetaan paljon tilaa uusille tekijöille ja vanhoille rakkaille joululauluille, Ketola sanoo.

Tavoitteena on pitää soittolista laajana ja monipuolisesti eri kohderyhmät huomioivana. Ketola pitää sitä nykypäivän radiomaailmassa hyvin harvinaisena asiana.

– Se on meidän salaisuus eli soitamme tosi monipuolista joulumusiikkia, hän sanoo.

Kotimaiset joululaulut pitävät pintansa

Jouluradion väki seuraa tarkalla korvalla, mitä ihmiset kuuntelevat. Jotkut kappaleet ovat tehosoitossa.

Kotimaiset joululauluklassikot ovat suomalaisten mieleen. Näitä ovat esimerkiksi "Varpunen jouluaamuna", "Sydämeeni joulun teen", "Jouluyö, juhlayö" sekä uudempi "Taivas sylissäni".

Joskus tulee yllättäviä hittejä. Ketola kertoo, että muutama vuosi sitten järjestetyllä uusien kappaleiden viikolla yllätyssuosikiksi nousi Solina-kuoron laulama "Lapsenkokoinen", jota on toivottu kovasti.

Ei mikään "random-lista"

Pääkanavan soittolistaa tehdään koko ajan. Erilaisin käskytoiminnoin voidaan määrätä, miten usein mikäkin biisi soi, ettei tule liikaa samankaltaisuutta. Näin vältetään esimerkiksi se, että saman kappaleen erikieliset versiot soisivat peräkkäin.

– Jatkuvasti seurataan, mitä musiikkia tulee. Listaa päivitetään viikon välein, Ketola kertoo.

– Se on ihan käsityötäkin toisinaan. Se ei ole sitä, että pistetään jokin random-lista soimaan, vaan se menee tarkkojen sääntöjen mukaan.

Tällä kaudella mukana PopJoulu

FM-radioissa soivan pääkanavan lisäksi joulumusiikin ystävä voi netistä kuunnella seitsemää eriteemaista joulumusiikkikanavaa. Tänä vuonna mukana on uusi tulokas, PopJoulu.

Ketola kertoo, että PopJoulu on vastaus kuuntelijoiden toiveisiin. Sillä soitetaan uudentyyppistä, energistä joulumusiikkia. 

– Se on hyvä vaikka joulusiivotessa tai mitä jouluhommia tuleekaan tehtyä, Ketola hymyilee.

Jouluradion taajuudet löydät Jouluradion nettisivuilta.

Koko haastattelun näet alta:

Jouluradio soi jälleen 7:42
Haastattelussa Jouluradion vastaava tuottaja Katri Ketola.

Lue myös:

    Uusimmat