Mainos

Google Maps jää aattoiltana kakkoseksi, kun maailman tunnetuin hirvieläin jalkautuu pimeyteen – "muistaa mutkat ja kurvit"

Korvatunturilla ei vuodesta 2017 huolimatta vallitse erityistä digihypeä, mutta älypuhelin pukin taskusta löytyy.

– Sanotaanko näin, että kyllä minä ymmärrän digitekniikka ja minulla on älypuhelin käytettävissä, naurahtaa Joulupukki.

Joulupukki luottaa perinteisiin keinoihin, kuten myös monet hänelle kirjeitä kirjoittavat. Sama pätee myös pukin navigointitaitoihin: oikeaaan osoitteeseen löytää navigaattorin sijaan tuttujen rutiinien sekä oman ja toki maailman tunnetuimman poron nenän avulla.

– Petteri Punakuono on ajanut vuosikausia samaa reittiä ja muistaa sen mutkat ja kurvit. Ja onhan meillä käytössä nykyaikaiset välineet, joiden näytöltä voisi tahtoessaan katsoa, millainen ilma on. Mutta kyllä pihalla kävellessäänkin tietää, miltä se sade ja tuuli tuntuvat, Joulupukki luonnehtii.

Jos Pukin ja Petterin nenät pettävät, apuna on aina tonttutiimi. Sen säätontut havainnoivat ulkoilmaa taukoamatta, sillä sivutuuleen ei hirveästi kannata lähteä reellä ajamaan.

Reittisuunnittelijatontut puolestaan miettivät ajomatkan, kun kirjuritontut pistävät lahjat sen mukaiseen järjestykseen.

"Joulupukki on vanhan linjan miehiä"

Lahjatoiveita tulee Korvatunturille nykyisin myös tekstiviestitse, vaikka kirjoitettu kirje on edelleen ylivoimainen suosikki – niin lasten kuin aikuistenkin.

– Eräs ystäväni sanoi, että Joulupukki on vanhan linjan miehiä, naurahtaa Joulupukki itse.

– En vastusta uudistuksia, mutta on se eri asia, jos tontut tuovat minulle kirjeen ja piirroksen pikku-Liisalta Kouvolasta tai Elisabethilta Manchesterista kuin jos lukee lahjatoiveen tekstiviestistä, hän jatkaa.

Joulupukki myös huomauttaa, että toiveiden lisäksi kirjeissä on paljon muutakin. Niissä kerrotaan lemmikeistä, iloista, suruista, pikkusiskon syntymästä, isoisän kuolemasta ja edesmenneen sukulaisen kaipauksesta. Kysytään, miksi on sotaa, miksi ammutaan ja pommitetaan.

– Kirjo on valtava ja myös aikuiset kirjoittavat hyvin monista asioista. Kirjeen kirjoittaminen on tärkeää, minkä huomaa siitä, että kirjeitä tulee myös ilman lähettäjän osoitetta. Tärkeää ei ole siis niinkään saada vastausta kuin kirjoittaa, Joulupukki kertoo.

Hänelle itselleen tärkeää olisi, että jokainen lapsi osaisi lukea ja kirjoittaa.

– Olen aprikoinut, kumpi auttaa paremmin lasten kielellistä kehitystä, kännykkä vai kirje. Minulla on asiasta mielipide, mutta se jääköön mielipiteekseni.

***

0:38

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.