Joulun menoliikenne on tämän päivän osalta rauhoittunut – huomiselle povataan sateita

2:59
Video: joulun menoliikenne käynnistyi eilen.

Joulun menoliikenne on tämän päivän osalta rauhoittunut, Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrotaan.

Päiväsaikaan liikenne Nelostiellä kohti Lahtea jonoutui lievästi. Suurempien markettien liepeillä olevilla isommilla väylillä asiointiliikenne oli vilkasta.

Liikennettä ei tänään ole kuitenkaan ollut varsinaisiksi ruuhkiksi asti, sanoo tieliikennepäivystäjä Kirsi Salokanto.

Tulevina päivinä joulun menoliikenne näkynee eniten Nelostiellä Lahdesta pohjoiseen. Myös muille pohjoiseen johtaville valtateille, kuten Kolmos- ja Viitostielle, on luvassa joululiikennettä.

Suurimmilta ruuhkilta todennäköisesti vältytään, koska joulun menoliikenne osuu tänä vuonna useammalle päivälle joulua edeltävän viikonlopun vuoksi. Jonoutumista voi kuitenkin esiintyä.

Lapissa voimassa varoitus huonosta ajokelistä

Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä lumi- tai räntäsateen vuoksi monin paikoin Pohjois-Suomea Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Uusimaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa on voimassa tulvavaroitus.

Tienpinnat ovat maan etelä- ja keskiosissa nollassa tai plussan puolella, mutta pohjoisessa ollaan pakkasella.

– Jos lähtee etelästä tai Keski-Suomesta, kannattaa huomioida, että keli muuttuu pohjoisessa talvisemmaksi, päivystävä meteorologi Kaisa Solin sanoo.

Eniten sadetta luvassa sunnuntaille, ei kuitenkaan lumipyryjä

Sunnuntaiksi on luvassa lauantaita hieman runsaampaa sadetta. Matalapaine liikkuu lounaasta maan etelä- ja keskiosiin. Etelässä sade tulee vetenä, maan keskiosassa vetenä tai räntänä. Pohjanmaan kohdalla sade muuttuu lumeksi.

– Sademäärät eivät ole valtavan runsaita, mistään pyryistä ei puhuta, mutta ne huonontavat kelejä vähän. Pohjoisessa lumisateet ovat aika vähäisiä huomenna. Sadealue heikkenee, lunta sataa vain paikoitellen. Lumisateita esiintyy enemmän Pohjanmaalla ja rannikon suunnalla, Solin sanoo.

Maanantaina sadealue siirtyy pitkälti pohjoiseen, lumisadetta esiintyy Lapissa ja ehkä myös Pohjois-Pohjanmaan suunnalla. Mistään suuresta lumipyrystä ei Solinin mukaan edelleenkään ole kyse, mutta kannattaa varautua siihen, että pohjoisessa on talvisempaa kuin etelässä.

Maan etelä- ja keskiosassa on yhä lauhaa, ja sade tulee tihkutellen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja