Mainos

Lumimyrsky on kaatanut puita ja katkonut sähköjä etelässä – vappuaattona ajokeli voi olla jopa vaarallinen

0:37

Lumimyräkkä on kaatanut tänään puita ja vaikeuttanut liikennettä eteläisessä Suomessa. Myös sähköt ovat olleet poikki tuhansista talouksista.

Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan ajokeli huononee iltaa kohden lähes koko maassa. Illan ja yön aikana ajokeli huono tai erittäin huono Etelä- ja Keski-Suomessa.  

Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että pahemmilta kolareilta on vältytty tähän mennessä, mutta etenkin kesärenkaat vaihtaneita kehotetaan varovaisuuteen.  

"Ajokeli on kamala"

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas kertoo, että aamuun mennessä märkää lunta saattaa kertyä maan etelä- ja keskiosaan paikoin jopa kymmenen senttiä. Se tietää myös aattoaamuksi haasteellista ajokeliä.

Tuulet ovat lähitunteina puuskissa myrskyisiä.

– Tuuli tulee koillisesta, ja etelärannikolla ja etelän sisämaassakin kovimmat puuskat voivat olla lähellä myrskylukemia. Se yhdistettynä lumen tuloon ja räntäsateeseen vaikuttaa niin, että näkyvyys teillä on huono. Ajokeli on suoraan sanottuna ihan kamala, Mäntykannas kuvailee.

Vappuaatto valkenee lumisena

Mäntykannaksen mukaan sade on tullut tänään lumisempana kuin oli aiemmin arvoitu.

– Vappuaatto valkenee Etelä-ja Keski-Suomessa monin paikoin jopa valkeana. Erityisen huolissani olen heistä, jotka ovat liikenteessä kesäkumeilla. Pääväylät varmaan pysyvät sulina, vaikka voivat olla paikoin sohjoisia, mutta sivuteillä tilanne on haastavampi.

Sade jatkuu Mäntykannaksen mukaan eteläisessä Suomessa huomiseen aamuun asti.

– Runsaimpien sateiden pitäisi olla ohi ensi yönä, jolloin sataa puolestaan runsaasti Keski-Suomessa, erityisesti lännessä. Huomispäivänä sateet heikkenevät ja siirtyvät pohjoiseen. Keski- ja Pohjois-Suomessa tulee huomenna päivällä lunta ja räntää. Etelässä voi tulla iltapäivästä vesi- ja räntäkuuroja, mutta illalla poutaantuu ja selkenee. Vappuaattoiltana pyryttää lunta Lapissa.

Sää on huomenna koko maassa hyvin kolea.

– Koko maassa jäädään alle 5 asteeseen, monin paikoin lähemmäs nollaa ja paikoin on pakkastakin.

Vappupäiväksi sää lämpenee selvästi.

– Etelä- ja Keski-Suomessa päästään silloin lähelle 10 astetta, paikoin ylikin, ja aurinkokin paistaa, Mäntykannas kertoo.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.