Mainos

Joulumyynti ratkaisee kirja-alan tuloksen

Kirjojen myynti saavuttaa yleensä huippunsa isänpäivän ja joulun välisenä aikana. Mitä Suomi lukee -listan kärjessä olivat viime kuussa Ilkka Remes, Kaari Utrio ja Laila Hirvisaari.

Kirjamyynti on piristynyt syksyn tultua. Kustantajien pikatilasto kolmelta ensimmäiseltä vuosineljännekseltä näyttää 1,8 % nousua viime vuoteen verrattuna. Tulosta voi pitää tyydyttävänä, sillä viime vuosi oli hyvä kirjavuosi ja rima sen vuoksi korkealla. Koko vuoden tulokseen vaikuttaa ratkaisevasti joulumyynnin onnistuminen.

Kirjakauppojen valikoimissa on tänä syksynä mukana kattava joukko kirjallisuutemme huippunimiä ja kiinnostavia uusia tulokkaita. Syksyn kirjasato valmistuu ylihuomenna alkaville Helsingin kirjamessuille ja myynti saavuttaa huippunsa isänpäivän ja joulun välisenä aikana.

Syyskuun Mitä Suomi lukee -listan suosituimpia kotimaisia nimiä olivat Ilkka Remes, Kaari Utrio ja Laila Hirvisaari. Uusia nimiä kymmenen luetuimman joukossa olivat Jouni Hynynen kirjallaan Rakkaudella Hynynen ja Miika Nousiainen romaanillaan Vadelmavenepakolainen. Käännöskirjojen suosikki oli Paolo CoelhonPortobellon noita.

Tietokirjojen sarjaa johti syyskuussa Sauli NiinistönHiljaisten historia. Tämän syksyn tietokirjavalikoimassa näkyy Suomi 90 vuotta -teema, jonka alla on ilmestynyt useita keskustelua herättäneitä teoksia kuten Osmo JussilanSuomen historian suuret myytit ja Heikki YlikankaanSuomen historian solmukohdat sekä Romahtaako rintama?

Lastenkirjojen myynnissä on tänä vuonna Potterin kokoinen aukko, sillä suomenkielinen käännös ilmestyy vasta ensi vuoden maaliskuussa. Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö oli syyskuun ykkönen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.