Joululiikenteessä saanee ajella kohtuuhintaisella polttoaineella: "Ei ole näkyvissä isoa muutosta"

Polttoaineiden hinnat laskussa – asiantuntija kertoo miksi 7:45
Autoalan keskusliiton Hanna Kalenoja vahvistaa monen autoilijan havainnon todeksi: polttoaineen hinnat noudattavat tiettyä viikonpäivärytmiä.

Polttoaineiden hinnat ovat autoilijoiden iloksi ja hämmästykseksikin olleet laskussa.

Autoilijat ovat olleet riemuissaan ja bensapumpuille on syntynyt jonoja varsinkin viime viikon alkupuolella, kun 95-oktaanisen bensiinin hinta putosi paikoin alle 1,7 euron litralta. Viikon loppua kohden hinnat kohosivat jälleen tavallisempiin, noin 1,9 euron litrahintoihin.

Polttoaineiden hintatietoja keräävän polttoaine.net-sivuston mukaan eilen halvinta ysivitosta myytiin Oulussa1,709 euroa, ja kalleinta Nilsiässä: 2,190 euroa.

Liikenteen erityisasiantuntija Hanna Kalenoja Autoalan tiedotuskeskuksesta sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, ettei polttoaineen hintaan ole näkyvissä suuria muutoksia lähiviikkoina.

Katso Kalenojan koko haastattelu yllä olevalta videolta.

– Hinnanalennuksiin löytyy yksi perussyy raakaöljyn hintakehityksestä. Se on ollut aleneva viime kuukausien aikana. Se on ollut odottamatontakin, koska Lähi-idän kriisiytyvän tilanteen on arvioitu nostavan raakaöljyn hintaa, mutta sieltä on hieman purkautunut hintapaineita, Kalenoja sanoo.

Kaikki eivät ehdi juosta halvan bensan perässä. Juttu jatkuu videon alla.

Gallupkysely bensapumpulla: vaikuttaako hinta paikan valintaan? 1:05
Gallupkysely bensapumpulla: vaikuttaako hinta paikan valintaan?

Polttoaineen hintavaihtelujen ennustaminen on vaikeaa ellei mahdotonta, mutta loppuvuodelle ei Kalenojan näkemyksen mukaan ole luvassa suuria heittoja hintoihin. 

– Ei ole näkyvissä isoa muutosta, joka heilauttaisi hintaa suuntaan tai toiseen, Kalenoja sanoo.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat