Joulukukkamarkkinoilla on uusi suosikkitulokas

Perinteiset joulukukat pitävät vielä pintansa suosikkien joukossa, mutta myös eräs uusi tulokas nousee selkeästi kärkeen.

Kukkien tukkumyyjä Susanne Nicol vieraili Lauri Karhuvaaran vieraana Huomenta Suomessa ja kertoi paljon kiinnostavia asioita joulukukkiin liittyen.

Kukkien tukkumyyjän mukaan suurin osa joulukukista eivät kuitenkaan ole niin allergisoivia kuin useimmat arvelevat.

– Tuoksu on allergikoille varmasti kaikista pahin. Hyasintti saattaa aiheuttaa oireita, mikäli on sitä allergiaa. Muutenhan nämä eivät hirveän allergisoivia ole. Ellei niitä ala syömään tai hieromaan pitkin ihoa, Nicol kertoo.

Suomalaiset ostavat vuodesta toiseen eniten joulutähtiä, hyasintteja ja amarylliksia. Näiden kukkien lisäksi on kuitenkin yksi uusi suosikkitulokas.

– Perinteiset hyasintti, amaryllis ja joulutähti ovat vuodesta toiseen listalla ykkösten joukossa. Sitten on näitä uusia tulokkaita, kuten jouluruusu, Nicol kertoo.

Karhuvaara tiedusteli Susannelta, että ovatko joulukukat pääasiassa kotimaisia vai tuodaanko niitä myös ulkomailta.

– Kyllä varmaan suurin osa tulee kotimaasta, kuten hyasintit, amaryllikset sekä joulutähdet. Nimen omaa nämä perinteiset joulukukat tulevat kotimaasta, Nicol kertoo.

Kotimaisten kukkien lisäksi tarjolla on myös erityisesti Hollannista tuotuja kukkia. Nicolen mukaan erityisesti joulutähdet kärsivät kuljetuksen aikana ja eivät ole niin pitkäkestoisia kuin kotimaiset joulutähdet.

Kukkien tukkumyyjän mukaan ihmiset ostavat yhä enemmän erilaisia joulukukkia perinteestä poiketen. Suomalaisten ostokäyttäytyminen on muutenkin muuttunut vuosien varrella.

– Kukkia ostetaan vielä yhtä paljon, mutta se on siirtynyt edullisempiin vaihtoehtoihin ja ostetaan paljon myös marketeista, joissa valitettavasti kukat ovat hyvin usein ulkomaalta tuotuja, Nicol sanoo.

Pimeässä hohtava kukka

Haastatteluun oli tuotu runsaasti erilaisia joulukukkia. Pöydällä nähtiin erikoisen näköinen kukka ja Karhuvaara pyysikin kukkien tukkumyyjää kuvailemaan kyseistä kasvia. Suomeksi kasvia kutsutaan nimellä mehiruusuke.

– Se on käsitelty sellaisella aineella, että tästä valot sammuttaa niin se jää pimeään hohtamaan, Nicol kuvailee.

Kukkaintoilijan mukaan kyseinen kasvi jatkaa elämää myös joulun jälkeen.

Katso keskustelu kukkien tiimoilta alta:

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat