Krista Pärmäkoski nousi letkajenkassa – norjalaiset näyttivät taivaanmerkit

Krista Pärmäkoski nousi kuudenneksi maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokilpailussa Ruotsin Östersundissa.

Takaa-ajoon seitsemäntenä lähteneen Pärmäkosken ei tarvinnut taittaa matkaa räntäsateessa yksin, sillä hänen ympärillään oli suurimman osan matkaa iso letka, jossa oli parhaimmillaan toistakymmentä hiihtäjää.

Pärmäkoski nousi lähtöasemastaan yhdellä pykälällä ja sijoittui kuudenneksi. Pärmäkoski tuli maaliin 1.39,4 minuuttia kisan voittaneen Therese Johaugin jälkeen, kun lähtiessä eroa oli 1.15 minuuttia.

Norja juhli lopulta kolmoisvoittoa, kun ylivoimaisen ykkösen Johaugin jälkeen seuraavat sijat ottivat noin minuutin päässä Heidi Weng ja Ingvild Flugstad Östberg. Loppukiritaistelussa heille taipui Ruotsin Ebba Andersson.

Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Anne Kyllönen kohensivat kukin asemiaan takaa-ajossa. Niskanen sijoittui 20:nneksi, Mononen 22:nneksi ja Kyllönen 26:nneksi.

Kilpailu oli kuusi kisaa kattavan Ski Tourin toinen. Kiertue jatkuu tiistaina Åressa sprintillä, joka käydään vapaalla hiihtotavalla.

Lue myös:

    Uusimmat