Mainos

Joukko pappeja puolustaa tasa-arvoista vihkimistä - pyytää lähettämään postikortteja piispoille

Kymmenien evankelisluterilaisen kirkon pappien muodostama ryhmä puolustaa kaikkien oikeutta kirkolliseen vihkimiseen. 

Papit tasa-arvoisen kirkollisen vihkimisen puolesta -ryhmä sanoo toivovansa ripeyttä kirkon päätöksentekoon ja pikaista muutosta kirkon avioliittokäytäntöön.  

Eri puolilta Suomea olevat papit lanseeraavat postikorttikampanjan. Suomalaisia kehotetaan lähettämään omalle piispalleen postikortti, jossa toivotaan kirkon vihkivän myös samaa sukupuolta olevat pariskunnat. Ryhmä on tehnyt valmiita korttipohjia. 

Ryhmän yhteyshenkilö, pastori Laura Mäntylä sanoo, että Suomessa on jo yli sata pappia, jotka ovat valmiita vihkimään samaa sukupuolta olevat parit. Kaikki eivät halua olla omalla nimellään ryhmässä, koska pelkäävät vihapuhetta ja painostusta jo sovituista vihkimisistä luopumiseksi. 

– Oleellista on, että tiedämme toinen toisemme. Pystymme järjestämään vihkimisen joka ikiselle pariskunnalle missä tahansa Suomessa, Mäntylä sanoo. 

Tasa-arvoinen avioliittolaki tuli voimaan viikko sitten. Kirkon kanta kuitenkin on, että lainmuutoksesta huolimatta kirkollinen vihkiminen ei ole mahdollista samaa sukupuolta oleville. 

Vihkimiskäytännöistä päättää kirkolliskokous, jossa muutoksen taakse pitäisi saada kolme neljäsosaa edustajista. Seuraava kirkolliskokous järjestetään toukokuussa, mutta ei ole tiedossa, onko samaa sukupuolta olevien vihkiminen asialistalla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.