Mainos

Arkkipiispa homoparien vihkimisestä Ylelle: Pappien ei kannata toimia kirkon kantaa vastaan

Pappien ei ole viisasta toimia vastoin kirkon kantaa, sanoi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen Ylen Ykkösaamussa.

Mäkinen sanoo ymmärtävänsä, että vihkijöiksi lupautuvat papit haluavat olla ihmisen rinnalla. Mäkinen ei kuitenkaan itse usko omavaltaisuuteen.  
– Minä ajattelen nyt niin, että se ei ole viisas tapa edetä, sanoo Mäkinen.  
Hänen mukaansa kirkon sisällä on erilaisia kantoja ja tulee olemaan erilaisia kantoja samaa sukupuolta olevien vihkimisestä.

Arkkipiispan mielestä on olemassa kolme vaihtoehtoa: kirkon kanta pysyy nykyisenkaltaisena, kirkko luopuu vihkioikeudesta ja kirkon kanta muuttuu.

– Toivon, että on useita mahdollisia lopputuloksia, mutta kunhan lopputulos on sellainen, että samaa sukupuolta olevat parit, jotka solmivat avioliiton, kokevat tulevansa täysin hyväksytyiksi ja tuetuiksi, sanoo Mäkinen.

Kirkolliskokouksessa tarvitaan määräenemmistö, kun tehdään päätös kirkon kannasta asiaan. Mäkisen mukaan piispat hakevat parhaillaan yhteistä linjaa pappien ohjeisiin.

– Hyvä olisi, jos saisimme piispojen kesken yhteisen ymmärryksen linjauksesta, sanoo Mäkinen.

Ylen mukaan Helsingin seudulla osa papeista aikoo vihkiä samaa sukupuolta olevia avioliittoon.

Avioliittolain muutos, joka mahdollistaa avioliiton solmimisen myös samaa sukupuolta oleville, tulee voimaan ensi vuoden maaliskuun alusta. Presidentti Sauli Niinistö vahvisti lakimuutokset perjantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.