Joskus valkoinen valhe voittaa alastoman totuuden – näissä tilanteissa kumppanille valehtelu kannattaa

Rakkaus – tunnetta vai tiedettä? 10:00

Kumppanille tulee olla rehellinen, mutta tietyissä tilanteessa kannattaa miettiä, olisiko pieni valkoinen valhe alastonta totuutta parempi ratkaisu. Esimerkiksi rehellinen mielipide toisen perheestä tai lempivaatteista on syytä pitää vain omana tietona.

Yllä olevalla videolla keskustellaan siitä, mitä rakkaus oikeastaan on.

Kumppanille valehtelu rapauttaa suhteen luottamusta, joten epärehellisyys ei kannata. Poikkeus kuitenkin vahvistaa säännön, sillä on olemassa tiettyjä tilanteita, joissa valkoinen valhe on alastonta totuutta parempi ratkaisu.

The Sun -lehti kertoo, missä tapauksessa kumppanille voi ja ehkä kannattaakin valehdella.

1. Mitä oikeasti ajattelet hänen perheestään

Vaikka kumppanisi isä olisikin mielestäsi vanhanaikainen, äiti ylisuojelevainen tai sisko tyhjäpäinen blondi, on parempi jättää nämä näkemyksesi kertomatta. Kumppanin perheenjäsenten arvostelu johtaa yleensä vain riitaan, kun toinen ryhtyy puolustelemaan läheisiään. Hillitse siis kielesi, vaikka anoppisi tekisi sinusta pisteliäitä huomautuksia.

Sama pätee myös omiin sukulaisiisi. Kumppanillasi ei ole oikeutta arvostella heitä.

2. Keitä pidät komeina tai viehättävinä – ellei kyseessä ole julkkis

Älä koskaan erehdy sanomaan kumppanillesi, jos joku hänen ystävänsä on mielestäsi hyvännäköinen. Tieto saa kumppanisi vain tuntemaan olonsa epävarmaksi.

Sama pätee The Sunin mukaan erityisesti työkavereihin. Mikäli erehdyt hehkuttamaan työkaveriasi, jota rakkaasi ei tunne, tämän epäilykset heräävät taatusti. Innoikkaimmat salapoliisit saattavat jopa alkaa tutkia työkaverin kuvia sosiaalisessa mediassa.

Julkisuuden henkilöiden kohdalla tilanne on toinen, sillä he ovat saavuttamattomissa. Ellet satu törmäämään Scarlett Johanssoniin tai George Clooneyyn ollessasi lasillisella Helsingin keskustassa.

3. Miten paljon ystäväsi tietävät seksielämästänne

Kumppanisi ei välttämättä ilahdu, jos hän saa tietää sinun kertoneen ystävillesi perusteellisesti petipuuhistanne. Oikeasti hän kuitenkin syvällä sisämmässään tietää, että olette puhuneet niistä, mutta tieto lisää tuskaa.

4. Mitä sinulla oikeasti on ylläsi, kun lähettelet pikku tuhmia viestejä

"Minulla on ylläni ne rintaliivit, joista erityisesti pidät, näkisitpä minut nyt!" saatat kirjoittaa Whatsapp-viestiin. Oikeasti päälläsi on joululahjaksi saamasi ja jo muodottomaksi kulahtanut yöpaita.

Tällaiset valkoiset valheet vain piristävät suhdettanne, joten teossasi ei ole mitään väärää.

Varmista kuitenkin, ettei hän vain pääse yllättämään sinua ilmestymällä kotiovellesi pian viestittelynne jälkeen!

5. Katsoit suosikkisarjaanne Netflixistä ilman häntä

Tylsinä hetkinä saattaa sortua epätoivoisiin tekoihin, kuten katsomaan Stranger Things -sarjan kakkoskauden jaksoja ilman kumppania, vaikka kyseessä onkin ollut yhteinen ajanviettotapanne.

Jos kuitenkin toimit näin, lienee parempi salata asia ja katsoa jaksot kiltisti uudelleen yhdessä. Pidä huolta, ettet jää kiinni möläyttämällä jotakin, kuten ”seuraava jakso on sairaan hyvä!”

6. Jos paras seksikokemuksesi ei ollut hänen kanssaan

Teillä menee sängyssäkin mainiosti, mutta sinulla on mielessä se eräs kerta joskus ennen, kun kaikki oli vielä upeampaa.

Älä erehdy kertomaan siitä nykyisellesi. Se voi olla kova kolaus hänen itsetunnolleen, mikä voi vaikuttaa teidän seksielämäänne.

7. Eksän ajattelu

Mikä on ollutta, on mennyttä. Kumppanin kanssa ei puhuta entisistä heiloista. Tuskin itsekään haluaisit kuulla, mikä oli kumppanin entisen mielestä maailman paras elokuva tai baari.

8. Miltä hän mielestäsi oikeasti näyttää suosikkivaatteissaan

Tiedäthän klassisen ”Näyttääkö takapuoleni isolta tässä?” – tilanteen? Siinä on edelleen vinha perä.

Jos ulkonäköönsä tyytyväinen kumppanisi tiedustelee, miltä hän näyttää vaikkapa hawaijikuvioidussa suosikki-T-paidassaan, sano jotain positiivista. Esimerkiksi ”hieno” ja ”komea” ovat sopivat tilanteeseen mainiosti sopivia adjektiiveja.

Vastaus ”ihan ok” puolestaan paljastaa todellisen mielipiteesi saman tien. Yhtä hyvin voisit sanoa suoraan, että mielestäsi paita on kamala.

9. Yksityiskohtaiset suunnitelmat tulevaisuudestanne

Kumppanin kanssa on syytä olla samanlaiset tulevaisuudensuunnitelmat. Aiotteko muuttaa yhteen ja mennä naimisiin? Entä haluatteko lapsia?

Tulevaisuudesta kannattaa ehdottomasti keskustella, mutta liian yksityiskohtainen suunnitelma voi tuntua toisesta pelottavalta.

Pidä siis toistaiseksi piilossa suunnittelemasi hääjuhlaohjelma tai miettimäsi lapsien nimet. Kaikki aikanaan.

Lähde: Thesun.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat