Josephin vanhemmat välttelivät koronaa huolellisesti – lyhyt visiitti aiheutti tragedian varotoimista huolimatta: "Luulimme tekevämme kaiken oikein"

Pariskunta kuoli koronavirustartunnan takia kaikista varotoimenpiteistä huolimatta 0:48
Mike ja Carol olivat olleet naimisissa 59 vuotta.

Joseph, hänen siskonsa ja äitinsä viettivät aikaa yhdessä alle tunnin ja huolehtivat varotoimenpiteistä. Siitä huolimatta he saivat koronavirustartunnan.

Chicagolainen Joseph Bruno kertoo CNN-kanavalle, että hänen vanhempansa Mike ja Carol Bruno olivat vältelleet koronavirustartunnan saamista niin hyvin kuin suinkin. He eivät olleet järjestäneet perinteeksi muodostuneita sukukokoontumisia kuten ennen. He pitivät yhteyttä muihin soittojen ja videopuheluiden avulla, vaikka omaisia asuikin lähellä. Carol ei juuri ollut ollut ulkona pandemian aikaan.

Lyhyt visiitti varotoimenpiteistä huolehtien

20. marraskuuta Josephin sisko tuli hänen luokseen leikkaamaan veljensä hiukset. Sisko on kampaaja ja he ajattelivat, että näin Josephin ei tarvitsisi tulla kampaamoon tukan leikkuuta varten. Siskon kanssa Joen luo tuli heidän äitinsä Carol. Mike ei tullut käymään.

Sisko oli käynyt ennen tapaamista koronavirustestissä, joka oli ollut negatiivinen. Hän oli ollut karanteenissa kolme neljä päivää testin jälkeen. Perheenjäsenet kokivat, että tämän jälkeen oli turvallista nähdä häntä.

Perheenjäsenet viettivät yhdessä aikaa noin 40-45 minuuttia. He pitivät kasvomaskeja ja pitivät etäisyyttä toisiinsa. Lisävarotoimenpiteenä Carol istui avoimen ikkunan vieressä. Joseph kertoo, että kaikki ikkunat pidettiin auki.

Kaikilla kolmella ilmeni oireita

Noin päivä tapaamisen jälkeen siskolla ilmeni koronaviruksen oireita. Abc 7 -sivuston mukaan hänellä olisi ilmennyt oireita jo samana iltana.

Myöhemmin Josephilla ilmeni oireita, samoin Carolilla.

Ensin sairaalaan joutui Carol, sitten Mike

Carol joutui sairaalahoitoon kiitospäivänä. Samalla viikolla hän pääsi kotiin, koska hänen vointinsa koheni. Kaksi päivää myöhemmin hän päätyi takaisin sairaalaan ja hänet laitettiin hengityskoneeseen.

Sitten myös Mike alkoi kärsiä oireista. Pari viikkoa kiitospäivän jälkeen hänet otettiin sairaalahoitoon. 

Carol menehtyi päivä sen jälkeen, kun Mike oli laitettu hengityskoneeseen. Yhdeksän päivää myöhemmin Mike kuoli.

– Minusta tuntuu, että saamme hieman lohtua siitä, että isä ei tiennyt äidin kuolleen, Joseph kertoo.

Varoitus muille

Joseph toivoo CNN-kanavan haastattelussa, että heidän perheensä tarina muistuttaisi muita siitä, miten helposti tartunnan voi saada.

– Vaikka luulimme tekevämme kaiken oikein, se tarttui silti.

– Jos olisin tehnyt sen uhrauksen, että en olisi viettänyt äitini kanssa tuota noin neljääkymmentä minuuttia, he molemmat olisivat edelleen täällä.

Lähteet: CNN, Abc 7 

Lue myös:

    Uusimmat