Jos tämä ambulanssi pitää lähettää luoksesi, olet todella pahassa pulassa

Tämä huikea maastoambulanssi pääsee kiperiinkin paikkoihin 1:11
Tämä huikea maastoambulanssi pääsee kiperiinkin paikkoihin. Katso videolta, miltä sen sisällä näyttää!

Tämä ambulanssi pääsee paikkoihin, joihin tavallisella kalustolla ei ole mitään asiaa

Silloin, kun tavanomainen ambulanssi ei palvele tarkoitusta tai on liian hidas, voidaan paikalle lähettää lääkintähelikopteri. Mutta joskus voi tulla eteen tilanne, ettei kopterikaan ole se paras mahdollinen vaihtoehto esimerkiksi maaston hankaluuden tai muuten huonojen olosuhteiden vuoksi. Niiden ylläpito on myös kallista.

Venäläisen Avtorosin kehittämästä Shaman 8x8 -maastoajoneuvosta on luotu äärimmäisen etenemiskykyinen ambulanssi, jolla apua voidaan lähettää paikkoihin, joihin tavallisella sirralla ei ole mitään asiaa.

Aikoinaan auto-ohjelma Top Gearin kautta kuuluisuuteen pompanneen Shamanin ambulanssiversio kätkee sisäänsä kaiken sen, mitä tavallisestakin ambulanssista odottaisi löytävänsä. Sen kyytiin mahtuu tarvittaessa kaksi potilasta ja neljä ensihoitajaa.

Huippunopeus 70 km/h – siis maalla

Lähes viisi tonnia painava Shaman on kahdeksalla vetävällä ja ohjattavalla pyörällään ja matalapainerenkaillaan lähes pysäyttämätön kulkija.

Konehuoneen puolelta löytyy Ivecon valmistama 3,0-litrainen nelisylinterinen turbodiesel, joka tuottaa 146 hevosvoimaa ja 350 newtonmetrin väännön. Ajoneuvon huippunopeus on maalla 70 kilometriä tunnissa ja vedessä, lisävarusteinen potkuri asennettuna, 7 kilometriä tunnissa.

Shamanin 260-litrainen polttoainetankki mahdollistaa yli tuhannen kilometrin toimintamatkan, joten syrjäistenkään paikkojen tavoittamisen ei pitäisi jäädä toimintamatkasta kiinni.

Siviimallisen Shamanin hinnat lähtevät reilusta 180 000 eurosta.

Lähde: Avtoros

Lue myös:

    Uusimmat