Jope Ruonansuu: Korkki kiinni kuukausiksi

Viihdyttäjänä tunnettu Jope Ruonansuu lähtee maaliskuussa 50-vuotisjuhlakiertueelle hyvissä voimissa, sillä hän aikoo jatkaa tipatonta tammikuuta pitkälle kevääseen saakka.

Pitkän uran tehnyt viihdetaiteilija Jope Ruonansuu, 49, lähtee 13. maaliskuuta 50-vuotisjuhlakiertueelle. Konserttikiertue alkaa Imatralta ja päättyy Porvooseen.

Viisikymppisiään Jope juhlii Helsingissä Finlandia-talolla, missä mukana ovat myös Lordi, Vicky Rosti ja Sakari Kuosmanen.

– He tulevat myös Ouluun pönkittämään show’ta. Mr. Lordin kanssa olemme tunteneet vuodesta 2006, jolloin he voittivat Euroviisut. Olemme molemmat Lapin poikia, se on se yhteinen tekijä. Olemme hyviä kavereita, Jope Ruonansuu kertoo MTV.fille.

Juhlakiertueella on luvassa sekä huumoria että Jopen herkempää puolta laulujen muodossa.

– Luvassa on mies ja kitara -tyylistä meininkiä, ja esitän muun muassa enkelilaulujani. Olen harjoitellut konsertteja varten Pavarotti-imitaatiota laulunopettajan avustuksella, eli siellä kuullaan O Sole Mio -imitaatio, Jope kertoo.

Jope aikoo olla vireessä kevään kiertueella, ja onkin aloittanut pitkän tipattoman kauden vuodenvaihteessa. Korkki narahtaa auki vasta 15. huhtikuuta.

– Seuraavan kerran aion ottaa oluen tai punaviinilasillisen 50-vuotissyntymäpäivänäni illalla keikan jälkeen, viihdyttäjä suunnittelee.

Sen kummempia syitä yli kolmen kuukauden mittaiselle tipattomalle jaksolle Ruonansuulla ei ole. Jopen mukaan alkoholi ei ole muodostunut ongelmaksi – viime aikoina hän on käyttänyt alkoholia lähinnä satunnaisesti.

– Tämä on vain hyvä tapa, ja jaksaahan sitä näin paremmin. Saattaa olla, että tipaton jatkuu taas syntymäpäivän jälkeen, Jope uumoilee.

Ikääntyminen ei Emma- ja Venla-patsailla palkittua koomikkoa huoleta.

– Ei auta, niin se vaan tuli minunkin kohtalokseni olla viisikymppinen, Jope naureskelee.

– Ikä ei paina, mutta ainoa hidaste on terveydentila. Diabeteksen takia en jaksa ajaa enää kovin pitkiä matkoja, Jope kertoo.

Jope Ruonansuu on 18-vuotiaan Saara-tytön ja pian neljä vuotta täyttävän Jose-pojan isä. Hänen mukaansa vielä vanhemmallakin iällä jaksaa vielä leikkiä lasten kanssa.

– Hyvin tässä on pärjätty, ja lasten kanssa puuhailu on tosi mukavaa. Pikkuisen kanssa on kiva käydä vaikkapa rattikelkkailemassa.

Lue myös:

    Uusimmat