Jopa Sebastian Ahon jättidiili kalpenee! NHL:ssä on tehty lähes 100 miljoonan sopimuksia – tässä kesän TOP 5

Sebastian Aho jatkosopimukseen Carolinan kanssa 1:26
Videolla juttua Sebastian Ahon jatkosopimuksesta.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä kulunut kesä on saanut väriä muun muassa suomalaishyökkääjän Sebastian Ahon harvinaislaatuisen offer sheetin eli sopimustarjouksen myötä. Viime viikkojen aikana seurat ovat tehneet useita jättiluokan diilejä, joiden rinnalla jopa Ahon tuore kontrahti jää jalkoihin.

Carolina Hurricanes vahvisti sunnuntaina vastanneensa virallisesti Montreal Canadiensin Aholle tekemään sopimustarjoukseen. Näin ollen suomalaishyökkääjä jatkaa Hurricanesissa viiden vuoden ja yhteensä 42,27 miljoonan dollarin eli 37,5 miljoonan euron arvoisella sopimuksella.

Ahon palkkojen keskiarvo yhtä kautta kohden on 8,454 miljoonaa dollaria (7,5 miljoonaa euroa).

Muista suomalaisista Joonas Donskoi, Kasperi Kapanen ja Esa Lindell ovat kukin tehneet isot uudet sopimukset. Kolmikosta Donskoi on ainut, joka vaihtaa seuraa. 27-vuotias laitahyökkääjä allekirjoitti Colorado Avalanchen kanssa neljän vuoden ja 15,6 miljoonan dollarin (13,85 miljoonan euron) arvoisen diilin. Viime vuodet Donskoi edusti San Jose Sharksia.

Kapanen teki Toronto Maple Leafsin kanssa kolmen vuoden ja yhteensä 9,6 miljoonan dollarin (8,5 miljoonan euron) jatkon. Lindellin ja Dallas Starsin välinen uusi sopimus on kuuden vuoden ja 34,8 miljoonan dollarin (30,9 miljoonaa euroa) arvoinen.

Suomalaisten kontrahdit joutuivat kuitenkin kumartamaan kesän jättiläisten kanssa.

Listasimme kokonaisarvoltaan tämän kesän viisi arvokkainta NHL-sopimusta:

5. Matt Duchene, Nashville Predators

7 vuotta, 56 miljoonaa dollaria (49,7 miljoonaa euroa)

Duchene siirtyi kesken viime kauden Ottawa Senatorsista Columbus Blue Jacketsiin, jossa hän oli seuran kantavia voimia kevään rynnistyksen aikana. Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ja kanadalaissentteri eivät päässeet kuitenkaan yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta, minkä myötä kanadalaissentteri matkasi kantrikaupunkiin.

4. Sergei Bobrovski, Florida Panthers

7 vuotta, 70 miljoonaa dollaria (62,2 miljoonaa euroa)

Kekäläisen johtama Blue Jackets koki useita pahoja menetyksiä, joista yksi merkittävin koski maalivahtiosastoa. NHL:n parhaimpien veskareiden joukkoon kuuluva Bobrovski päätti vaihtaa maisemaa, kun hän allekirjoitti heinäkuun ensimmäisenä päivänä Florida Panthersin kanssa jättidiilin. 30-vuotias Bobrovski on valittu kahteen eri otteeseen NHL:n parhaaksi maalivahdiksi.

3. Jeff Skinner, Buffalo Sabres

8 vuotta, 72 miljoonaa dollaria (63,9 miljoonaa euroa)

27-vuotiasta Skinneriä pidettiin yhtenä NHL:n tämän kesän vapaiden pelaajien markkinoiden mielenkiintoisimpana nimenä. Skinner ei kuitenkaan koskaan päässyt markkinoille, sillä hän ja Buffalo Sabres allekirjoittivat rahakkaan jatkon kesäkuun alussa. Viime kaudella Skinner tykitti Sabresin paidassa 82 runkosarjaottelussa 40 maalia.

2. Artemi Panarin, New York Rangers

7 vuotta, 81,5 miljoonaa dollaria (72,4 miljoonaa euroa)

Jälleen yksi Blue Jacketsin menetys. Taiturimaisen Panarinin odotettiin siirtyvän Bobrovskin tapaan Floridaan, Panthersin paitaan. Toisin kävi. Panarin on tulevina vuosina potentiaalinen Kaapo Kakon tutkapari New York Rangersissa, jonne venäläishyökkääjä teki valtavan sopimuksen. Panarin on nyt NHL:n toiseksi kallein pelaaja, kun vertailukohteena käytetään palkkojen keskiarvoa yhtä kautta kohden.

1. Erik Karlsson, San Jose Sharks

8 vuotta, 92 miljoonaa dollaria (81,7 miljoonaa euroa)

Kesän kokonaisarvoltaan isoin sopimus on kuitenkin nähty ruotsalaispuolustaja Karlssonin kohdalla. Sharks täräytti hänelle jättimäisen jatkon, minkä myötä Karlsson ei päässyt koskaan mittaamaan arvoaan vapaiden pelaajien markkinoille. 29-vuotias Karlsson on nyt puolustajien palkkakuningas, kun vertailukohteena käytetään yhden kauden tuloja (11,5 miljoonaa dollaria per kausi).

Lue myös:

    Uusimmat