Jättipotti tiedossa? Mikko Rantasen NHL-hirmuvire nostaa esille merkittävän rahakysymyksen

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Mikko Rantanen viilettää tällä hetkellä koko sarjan pistepörssin kärjessä. Rantanen on ollut koko Avalanchen ykkösketjun kanssa upeassa iskussa alkukauden aikana. Vire nostaa esille myös merkittävän kysymyksen suomalaishyökkääjän tulevaisuuteen liittyen.

Rantanen rikkoi ensimmäisenä pelaajana tällä kaudella 30 pisteen rajan, kun hän nakutti tehot 1+2 Suomen aikaan maanantain vastaisen yön ottelussa Anaheim Ducksia vastaan. Tuoreen tehoillan myötä Rantasella on koossa tehot 8+24=32 vain yhteensä 20 ottelun jälkeen.

Jo viime kaudella Rantanen paukutti 81 runkosarjaotteluun 84 (29+55) tehopistettä. Tällä kaudella Rantanen on osoittanut sen, ettei hän ole mikään yhden kauden ihme.

Maagiset otteet osuvat hyvin mielenkiintoiseen kohtaan, sillä Rantasen tulokassopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Täten 22-vuotias suomalaishyökkääjä on niin sanotun sopimusvuoden keskellä.

– Rantasella on 32 pistettä 20 pelin jälkeen. Se tietää 82 pelin tahdilla 131 pistettä. Hän on rajoitettu vapaa agentti kauden jälkeen. Tämä vire tulee maksamaan paljon dollareita, TSN1260:n toimittaja Brennan Klak pohti Twitterin puolella.

Kysymys onkin se, kuinka ison sopimuksen Rantanen tienaa nykyisillä otteillaan?

Rahakysymys on hyvin mielenkiintoinen, sillä Rantanen on noussut nopeasti aivan NHL:n eliittihyökkääjien joukkoon. Kysymykseen oman sävyn tuo se, että Avalanche onnistui tekemään varsin halvan sopimuksen kanadalaistähden Nathan MacKinnonin kanssa kesällä 2016.

MacKinnon, Rantasen tutkapari, on tällä hetkellä NHL:n pistepörssissä toisena. MacKinnonin kaksi kesää sitten tehty sopimus oli seitsemän vuoden mittainen, arvoltaan 44,1 miljoonaa dollaria (38,8 miljoonaa euroa).

MacKinnonin palkkojen keskiarvo yhtä kautta kohden on vain 6,3 miljoonaa dollaria eli 5,5 miljoonaa euroa. Tämä on suoranainen alihinta NHL:n nykyisillä markkinoilla. Yksi vertailukohde on pistepörssissä Rantasen ja MacKinnonin jälkeen kolmantena oleva Edmonton Oilersin supertähti Connor McDavid, joka tienaa 12,5 miljoonaa dollaria eli 11 miljoonaa euroa yhtä kautta kohden.

MacKinnon on ollut Avalanchen ykköstähti, joka asettaa oman kysymyksen sille, kuinka paljon Rantaselle voidaan nyt maksaa? NHL:n palkkakattokehitys on muuttanut jatkuvalla syötöllä markkinoita, mikä luo kinkkisen kysymyksen Rantasen tulevien vuosiansioiden kohdalle.

NHL:ssä Rantasen lisäksi muun muassa Winnipeg Jetsin Patrik Laineen ja Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon sopimukset ovat katkolla tämän kauden jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat