Jopa neljä avokadorekkalastia joutuu päivittäin varkauden kohteeksi Meksikossa – avokadopoliisitkaan eivät pysäyttäneet rikollisuutta

Jopa neljä rekkalastillista avokadoja varastetaan päivittäin Meksikon väkivaltaisessa Michoacán-osavaltiossa. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti The Guardian

Osavaltio on kärsinyt rikollisjengien toiminnasta pitkään, mutta nyt tilanne on äitynyt entistä pahemmaksi. Avokadoja pakkaavat yritykset ovat Guardianin mukaan luvanneet maksaa tuottajille 78 senttiä jokaista varastettua avokadokiloa kohden, mutta menetykset ovat koitumassa sietämättömiksi. 

Lehden mukaan Meksikon avokadotuotanto on noussut kukoistukseensa viimeisen 20 vuoden aikana, kun kuluttajat esimerkiksi Britanniassa ovat löytäneet hedelmän ja alkaneet ostaa sitä huomattavasti aiempaa enemmän. Meksiko tuottaa lähes puolet maailman avokadoista.

Väkivaltaan luvattu puuttua

Meksikon presidentti on jo aiemmin luvannut puuttua osavaltiossa riehuvaan väkivaltaan, mutta toistaiseksi tulokset ovat jääneet laihoiksi.

Avokadot ovat olleet rikollisten kiinnostuksen kohteena pitkään. Vuonna 2017 BBC uutisoi, että Tancítaron kaupunkiin palkattiin niin kutsuttuja avokadopoliiseja varkauksien ehkäisemiseksi. Tancítaro sijaitsee väkivallasta kärsivässä Michoacán-osavaltiossa. Jutun mukaan poliisit suojasivat viljelmiä raskaasti aseistettuina.

Kaupungin pormestari perusteli ratkaisua BBC:lle tuolloin siten,  että avokadot ovat Tancítarossa ihmisille arvokkaita ja he haluavat suojella niitä.

Lue myös:

    Uusimmat