Jonna Tervomaan uudesta musiikkivideosta nousi kohu – Amerikasta tuli sensuurikäsky

Jonna Tervomaan uudesta musiikkivideosta nousi kohu - sensuurikäsky tuli Amerikasta 7:06

Uuden albumin viikko sitten julkaisseen laulajan video joutui sensuroitavaksi kasvomaalauksen takia.

Laulaja Jonna Tervomaa, 44, julkaisi 1. syyskuuta 2017 aikuisuransa seitsemännen studioalbuminsa Ääni. Levyn ensimmäisestä singlestä Oo mun kaa tehty musiikkivideo joutui hiljattain sensuurin kouriin yllättävästä syystä.

Videolla pääroolia esittävän lapsinäyttelijän Eedit Patrakan kasvoille maalataan sama salamakuvio kuin tammikuussa 2016 kuolleen David Bowien naamassa näkyy Aladdin Sane -albumin (1973) kannessa.

Musiikkivideon julkaisun jälkeen Aladdin Sane -kansikuvan ottaneen valokuvaaja Brian Duffyn perikunnasta otettiin yhteyttä Suomeen ja uhkailtiin oikeusjutulla salamakuvion käytön vuoksi.

– Kuvaajan perikunta on jollain ilveellä saanut Bowien kuoleman jälkeen tekijänoikeudet tuovat salamakasvomaalaukseen. Sitä sitten ihmeteltiin ja Amerikasta kun joku älähtää, niin kyllähän se vähän hermostuttaa, Tervomaa kertoi eilen maanantaina Huomenta Suomessa.

Katso sensuroitu video alla.


Jonna Tervomaan edellinen studioalbumi Eläköön julkaistiin vuonna 2013. Tervomaa on kirjoittanut kaikki uuden Ääni-levyn kappaleet itse.

– Olen aiemminkin osallistunut kappaleiden säveltämiseen ja kirjoittanut kaikki tekstit itse. On siinä ihan selkeä ero aiempiin levyihin. Tämä levy on ollut aika mieletön askel ottaa, laulaja toteaa.

Tervomaa puhuu haastattelussa myös kahdeksanvuotiaasta tyttärestään.

– En osaa yhtään vielä sanoa, että innostuuko hän musiikista kuten minä innostuin lapsena. Nyt on vielä monenlaista intoa aika monenlaisiin juttuihin tällä hetkellä. Kaikki käy minulle.

Jonna Tervomaa keikkailee syyskuussa eri puolilla Suomea. Laulajan ajantasainen keikkakalenteri löytyy täältä.

Katso Jonna Tervomaan haastattelu Huomenta Suomessa kokonaisuudessaan artikkelin alussa.

Lue myös:

    Uusimmat