Jone Nikula ylistää Jeff Beckin ja Johnny Deppin yhteisesiintymistä Helsingissä: "Aivan helvetin hyvä"

Johnny Deppin uralla mahdollisuuksia uuteen nousuun – Amber Heard tarvitsisi ihmeen 1:17
Johnny Deppin uralla mahdollisuuksia uuteen nousuun – Amber Heard tarvitsisi ihmeen

Jone Nikula ja Hanna Karttunen vaikuttuivat syvästi Jeff Beckin esiintymisestä Helsingissä yhdessä Johnny Deppin kanssa.

Brittikitaristi Jeff Beck ja yhdysvaltalaisnäyttelijä Johnny Depp esiintyivät yhdessä Helsingin Kaisaniemessä järjestetyssä Helsinki Blues Festivalilla sunnuntaina 19. kesäkuuta. Keikkaa seuraamassa olivat useiden muiden suomalaisista musiikkipiireistä tunnettujen lisäksi radiojuontaja Jone Nikula ja hänen vaimonsa tanssija Hanna Karttunen. Pariskunta hehkutti esitystä MTV Uutisille tapahtuman päätteeksi. 

– Jeff Beck: jumala. Ja mä en usko jumalaan, mutta uskon Jeff Beckiin. Tämä oli aivan helvetin hyvä keikka, Nikula ylisti. 

Nikulan mukaan Deppin mukanaolo keikalla toi sille lisäarvoa ja arvioi omasta mielestään Deppin suoriutuneen tehtävästään hyvin. 

– Hän oli oikeasti hyvä vokalisti, hän oli hyvä komppikitaristi, hän veti hyvän roolin. Mutta todelliset sankarit olivat kuitenkin Jeff Beck ja nämä kaksi mimmiä, basisti (Rhonda Smith) ja rumpali (Anika Nilles). 

Sillä, että Beckin kaltainen artistilegenda saapuu konsertoimaan Suomeen, on Nikulan mukaan todella suuri merkitys. 

– Tämä jäbä on ollut keksimässä tätä taiteenlajia, eli rockia, Nikula analysoi. 

Karttunen puolestaan oli erityisen mielissään siitä, kuinka Beckin ja Deppin yhteiskeikalla ei ylimääräisiä krumeluureja nähty.

– Mulle tuli tunne, että siinä ei millään tavalla yritetty antaa ihmisille jotain, mitä he kuvittelevat, että ihmiset haluavat, vaan tehdään sitä, niin, että tästä me tykätään ja näin me tehdään nämä asiat, Karttunen arvioi. 

Depp on kuluvan kevään aikana ollut valtavan mediahuomion kohteena oltuaan Yhdysvalloissa kohutun kunnianloukkausoikeudenkäynnin keskiössä ex-vaimonsa Amber Heardin kanssa. Depp haastoi entisen vaimonsa Heardin oikeuteen kunnianloukkauksesta vuonna 2019 johtuen tämän kirjoittamasta mielipideartikkelista, joka julkaistiin Washington Post -lehdessä vuonna 2018. Tekstissä Heard kirjoitti olevansa perheväkivallan uhri. 

Oikeudenkäynti tuli päätökseensä kesäkuun alussa ja se kääntyi Deppin voitoksi, kun kaikki tämän kanteen kohdat hyväksyttiin valamiehistön toimesta ja Heard määrättiin maksamaan ex-puolisolleen yli 10 miljoonan dollarin korvaukset. Oikeudenkäynnistä tuli sen aikana valtava kansainvälinen ilmiö, kun suorana striimattuja istuntoja pystyi seuraamaan kuka vain missä vain.

Nikula ja Karttunen kertovat seuranneensa uutisointia oikeudenkäynnistä varsin vähän, mutta ovat kuitenkin tietoisia sen tapahtumista. Pariskunta kertoo ymmärtäneensä, miksi Deppin lakitiimi valitsi oikeudenkäyntipaikaksi juuri Virginian Fairfax Countyn oikeustalon, sillä siellä suorat striimaukset istunnoista oli mahdollista toteuttaa. 

– Se on läpinäkyvää, Karttunen pohtii. 

– Se oli ennalta ehkäisevä isku, joka tarjosi kaikille uutislähteille ja siviileille myös kaiken, mitä oikeudenkäynnissä käsiteltiin, jotta ei olla vaan sen varassa, mitä oikeuden asiakirjat sanovat. Kun ne eivät paljasta sitten kaikkia taustoja. 

Lue myös:

    Uusimmat