Johnny Depp astui lavalle Helsingissä – tältä näyttää kuukausien ajan koko maailman huomion kohteena ollut näyttelijä

Johnny Depp esiintyy tällä hetkellä Helsingin Kaisaniemessä Helsinki Blues Festival -tapahtumassa.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Johnny Depp esiintyy tänään sunnuntaina 19. kesäkuuta Helsingin Kaisaniemessä brittikitaristi Jeff Beckin rinnalla osana Helsinki Blues Festival -tapahtumaa. 

MTV Uutiset seuraa tapahtumaa paikan päältä.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

 


Tunnelmointia ennen keikkaa

Glam-rokkari Olli Herman oli myös saapunut seuraamaan keikkaa. Herman kertoo MTV:lle ennen keikkaa olevansa enemmän Beck kuin Depp miehiä. Herman ei ole koskaan nähnyt Beckiä livenä.

– Jeff Beck on sellainen alulle panija koko rock-musalle Lemmy Kilmister -vainaan lisäksi.

–Tämähän on mun faijan musaa, olen saanut kotona isältä perintönä näitä Led Zeppelinit ja Jeff Beckit ja muut. Tämähän on niin faija-rock kuin olla voi ja miksipäs se ei mulle sopisi, Herman nauraa.

– Ihan mahtavaa nähdä myös Johnny. Olen nähnyt ennenkin olisiko ollut 2018 täällä samassa paikassa. En tavannut henkilökohtaisesti.

Johnnyn mukanaolo on ärsyttänyt joitakin kovimpia Beck-faneja, jotka ovat kokeneet Deppin jättävän hänet varjoonsa. Herman ei usko, että Deppin mukanaolosta koituu mitään vahinkoa, pikemminkin päinvastoin.

– Totta kai aina joku jää jonkun varjoon. Jeff Beck on aina ollut sellainen jäbä, että silä on ollut fiittaamassa Rod Stewartista lähtien kaikkia isoja legendoja. Hän on soittanut kaikkien kanssa, miksipä ei soittaisi Johnny Deppin kanssa?

Deppin ja Heradin oikeussotku

Depp on ollut valtavan mediahuomion keskiössä useiden kuukausien ajan, kun Yhdysvalloissa käytiin kohuttu kunnianloukkausoikeudenkäynti Deppin ja tämän entisen puolison Amber Heardin välillä. Vuonna 2019 Depp haastoi entisen vaimonsa Heardin oikeuteen kunnianloukkauksesta johtuen tämän kirjoittamasta mielipideartikkelista, joka julkaistiin Washington Post -lehden nettisivuilla vuonna 2018.

Tekstissä Heard kirjoitti olevansa perheväkivallan uhri, eikä Deppia mainittu siinä nimeltä, mutta näyttelijä näkee tämän olleen syynä merkittäviin ansionmenetyksiin sen kautta, kun hän menetti useita merkittäviä roolitöitään tekstin julkaisun tienoilla. 

Oikeudenkäynti Yhdysvaltojen Virginiassa kesti pari kuukautta ja sen päätteeksi Heard tuomittiin kunnianloukkauksesta. Kaikki Deppin kanteen kohdat hyväksyttiin valamiehistön toimesta, joka määräsi Heardin korvaamaan Deppille 15 miljoonaa dollaria kunnianloukkauksesta. Siitä 10 miljoonaa dollaria on vahingonkorvausta ja viisi miljoonaa rangaistuksellista vahingonkorvausta. Tuomari joutui kuitenkin puuttumaan tuomioon, sillä Virginian osavaltiossa jälkimmäisen vahingonkorvauksen maksimisumma on kuitenkin 350 000 dollaria.

Depp tuomittiin niin ikään kunnianloukkauksesta Heardia kohtaan ja tuomio annettiin yhdestä Heardin tekemästä vastakanteesta Deppiä vastaan. Tuomion mukaan Heardin kunniaa loukattiin, kun Deppin asianajaja Adam Waldman väitti Daily Mail -lehdelle Heardin väkivaltasyytösten olleen huijausta. 

Valamiehistö tuomitsi Deppin kunnianloukkauksesta kahden miljoonan vahingonkorvauksiin. Tuomio ei sisältänyt rangaistuksellista vahingonkorvausta.

Lue myös:

    Uusimmat