Joku puhkoi kuukausien ajan autojen renkaita pittoreskissa italialaiskylässä – poliisi käräytti "rikollisen"

Eteläitalialaisen Vastogirardin-vuoristokylän poliisi on vihdoin saanut kiinni syyllisen, joka on puhkonut useita autonrenkaita alueella. 

Poliisi pääsi "rikollisen" jäljille alueelle asennettujen valvontakameroiden avulla. Poliisi myös jalkautui alueelle siviiliasuissa syyllisen kiinnisaamiseksi. 

Ensimmäinen "isku" kohdistui Vastogirardin historiallisen keskustan lähelle pysäköityihin autoihin heinäkuussa. Lokakuun lopulla poliisi sai neljä uutta ilmoitusta vastaavanlaisesta ilkivallasta autonrenkaisiin. 

Vastogirardissa asuu noin 600 ihmistä ja rikokset hämmensivät pienen vuoristokylän asukkaita. Alueen asukkaat epäilivät renkaiden puhkomisessa olevan kyse naapurien välisestä vihanpidosta tai mafian pelottelusta. 

– Vastogirardi on rauhallinen kylä. Tiesimme, ettei kyseessä voinut olla kukaan ulkopuolinen. Olemme aina tietoisia kaikista epäilyttävistä liikkeistä, Vastogirardin apulaispormestari Remo Scocchera sanoi.

Poliisi pääsi tekijän jäljille viime viikolla, kun valvontakamera ikuisti lähistöllä asuvan paikallisen itse teossa. 

– Billy tallentui kameraan puremassa useiden autojen renkaita, brittilehti The Guardian kertoo. 

Billy ei suinkaan ole mafian kätyri, vaan kylällä asuva koira. Eläinlääkärit uskovat, että Billyn eriskummallisen käytöksen taustalla voi olla terveysongelmat.

– Käytös voisi selittyä vakavalla ientulehduksella, joka sai sen jyrsimään renkaita lievittääkseen kipua, eläinlääkärit kertoivat The Guardianin mukaan.

Paikallinen poliisi tekee vielä lisäselvityksiä ennen kuin se päättää rangaistuksesta Billy-koiralle. 

Billyn omistaja joutuu mitä luultavammin maksamaan korjauskuluja vahingoittuneiden autojen omistajille. 

– Ihmiset eivät voineet ajaa töihin puhjenneiden renkaiden takia. Se maksoi paljon rahaa. Onneksi mysteeri on nyt ratkaistu, apulaispormestari Scocchera kommentoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat