Opettajilta tiukka viesti hallitukselle: Kouluja ei pidä avata enää tänä lukuvuotena – "Meillä ei ole kahdessa viikossa aikaa tehdä hallittua ylösajoa"

Opettajat kertovat kokemuksia etäopettamisesta –"Haasteita on todella paljon" 8:30

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n kehittämispäällikkö Jaakko Salon mukaan kouluja ei pidä enää avata tänä lukuvuonna.

Hallitus kertoi eilen rajoitustoimenpiteiden jatkosta illalla tiedotustilaisuudessa, mutta koulujen osalta päätöstä ei ole vielä tehty. Hallituksen on määrä päättää asiasta ensi viikolla.

Toistaiseksi koulujen osittainen sulkeminen on voimassa 13. toukokuuta saakka.

– Meillä on toimivat järjestelyt, joten ei missään tapauksessa kokonaisuuden kannalta pidä tehdä hätiköityjä ratkaisuja. Se olisi ilman muuta poikkeustilanne sekin, että koulut aukeaisivat, Salo kommentoi MTV:n Uutisaamussa.

– Meillä ei ole Suomessa kahdessa viikossa aikaa tehdä hallittua koulujen ylösajoa, mitä tehdään monissa muissa maissa.

"Etäopetusaikana on pakko tehdä toimenpiteitä, jos on huoli jostain oppilaasta"

MTV Uutisten tietojen mukaan kouluihin haluttaisiin ensisijaisesti yhdeksäsluokkalaiset sekä pienimmät koululaiset.

Pääministeri Sanna Marinin mukaan hallitus ei ole näin yksityiskohtaisesti vielä linjannut, mutta pääministeri kertoi eilen olevansa hyvin huolissaan lapsista, jotka eivät pärjää hyvin etäopetuksessa.

Uutisaamun keskustelussa mukana ollut Sipoonjoen koulun opettaja Hanna Graeffe ei pidä hyvänä ratkaisuna mahdollista koulujen avaamista kahden viikon ajaksi.

Hänen mukaansa ongelmiin pitää puuttua heti.

– Luulen, että meidän on tänä etäopetusaikana pakko tehdä niitä toimenpiteitä, jos meillä on vaikka huoli jostain oppilaasta. Ei voi ajatella, että menemme toukokuussa mahdollisesti kahdeksi viikoksi sitten.

Lue myös:

    Uusimmat