Jokeritaituri loksautti leuat häikäisevällä soolomaalillaan – maalivahti teki seurahistoriaa

Helsingin Jokerit voitti kolmannen ottelunsa peräjälkeen jääkiekkoliiga KHL:ssä, kun se päihitti Sibir Novosibirskin kotonaan maalein 4–1.

Illan häikäisevimmästä suorituksesta vastasi Jokerien 3–1-maalin toisessa erässä värkännyt Nicklas Jensen. Tanskalaistaituri puikkasi keskikaistalta koko kentän läpi, harhautteli Sibir-pelurit kahville ja tuikkasi kiekon ohi vieraiden maalivahti Danny Taylorin. Leuat loksauttanutta osumaa voi arvioida yhdeksi koko KHL-kauden komeimmista.

Jokerien maalihanat avasi puolestaan avauserässä Alex Grant iskemällä pelivälineen lähietäisyydeltä ranteellaan tolpan kautta nuottaan. Syöttöpisteen osumaan nappasi helsinkiläisten latvialaismaalivahti Janis Kalnins.

Syöttöpiste oli Kalninsille kauden toinen. Tehot 0+2 ovat Jokerien maalivahtien yhden kauden uusi piste-ennätys KHL:ssä.

SM-liigassa Jokerien kovimmista maalivahdin kausitehoista vastasi sesongilla 2000–2001 peräti 0+5-lukemat naulannut Pasi Nurminen.

Sibirin ainokaisen Jokereita vastaan iski Jukka Peltola, joka lämäsi toisessa erässä joukkueensa 1–1-tasoituksen. Brian O'Neill rouhi kuitenkin helsinkiläiset uudelleen johtoon kuusi minuuttia myöhemmin John Normanin takatolpalle jakamasta syötöstä. Vain reilu minuutti tämän jälkeen osui Jensen.

Kolmannessa erässä Jokerien voittolukemia kaunisteli Norman. Osat olivat vaihtuneet, kun nyt O'Neill tarjoili kiekon takatolpalle, josta ruotsalaisässä puttasi sen sisään.

Läntisen konferenssin kolmostilalla majaileva Jokerit pelaa seuraavaksi konferenssin kakkossijalla olevaa SKA Pietaria vastaan kotonaan sunnuntaina.