Jokerit pesi kasvonsa komeasti – yleisö raivostui helsinkiläisten toisesta maalista

Vierasretkellä ollut Jokerit onnistui kasvojenpesussaan sunnuntaisen TsSKA Moskova -murskatappion jälkeen, kun Severstal Tsherepovets taipui tiistaina KHL:ssä lukemin 4–0. Helsinkiläisseura katkaisi samalla kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa.

Videolla ottelun kohokohtia.

TsSKA jätti sunnuntaina Jokerit täysin jalkoihinsa 5–0-voitolla. Severstal-ottelu eteni puolestaan varsin verkkaisella tempolla, eivätkä ponnettomat isännät onnistuneet luomaan jokeripäätyyn todellista vaaraa. Jokerien latvialaismaalivahti Janis Kalnins nappasi nollapelin 22 torjunnalla.

Tiistain maalihanat avasi ensimmäisessä erässä omalla tyylinäytteellään Jokerien Viktor Lööv. Ruotsalaispuolustaja liukui hyökkäyssiniviivan tuntumasta ylemmäs ja haki laukaukselleen rauhassa optimaalista paikkaa, kunnes tarkka rannekuti lävähti oikeaan yläkulmaan.

Jokerien seuraavassa osumassa toisessa erässä Pekka Jormakka antoi taiturimaisen rystysyötön selkänsä takaa maalin kulmalle ajaneelle Mika Niemelle, joka nosti pelivälineen yläkulmaan. Yleisö protestoi osumaa raivoissaan, sillä sen mielestä tilannetta edelsi helsinkiläisten vaihtovirhe.

Severstalin valmennus kävi osuman jälkeen keskustelua tuomariston kanssa, mutta osuma hyväksyttiin.

Max Wärn iski ensimmäisen maalinsa jokeripaidassa ohjaamalla toisessa erässä Sami Lepistön siniviivalaukauksen sisään, ja Marko Anttila ampui päätöserässä ranteellaan loppulukemat suorasta luistelusta. Osuma oli Anttilalle jo kauden yhdeksäs, kun hän oli aiemmin parhaimmillaan iskenyt KHL-sesongin aikana kahdeksan osumaa viime vuonna.

KHL:ssä jäädään nyt maaottelutauolle. Läntisen konferenssin kolmossijalla jatkava Jokerit on seuraavan kerran askissa ensi viikon keskiviikkona, tuolloin kotonaan Severstalia vastaan.