Jokerit tylynä vieraissa – Sakari Manniselta huikaisevaa taituruutta

Helsingin Jokerit nappasi vaikeuksitta 4–1-vierasvoiton Salavat Julajev Ufasta jääkiekon KHL:ssä.

Sakari Manninen aloitti helsinkiläisten maalinteon avauserän puolivälin jälkeen luuttuamalla Steve Mosesin laukauksen irtokiekon sisään.

Ufa iski toisessa erässä tasoihin Joonas Kemppaisen putattua irtopalan häkkiin Philip Larsenin tolppalaukauksen jälkeen. Myös Teemu Hartikainen nappasi osumaan syöttöpisteen.

Jokerit kuitenkin palasi keulille vain vajaan kahden minuutin päästä komealla osumalla. Steve Moses pelasi kiekon päätyyn, josta Sakari Manninen käänsi pelivälineen huikaisevan taiturimaisella suorituksella selkänsä takaa maalin eteen. Nicklas Jensen iski avopaikasta kiekon häkkiin.

Alex Grant ja tyhjiin maalannut Marko Anttila täydensivät osumillaan loppulukemiksi 4–1 päätöserässä.

Sekä Grant, Moses että Manninen naputtivat tehot 1+1. Nicklas Jensen (1+0) jatkoi pisteputkensa 12 ottelun mittaiseksi.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa neljännellä sijalla. Läntisen konferenssin kolmonen, ottelun enemmän pelannut Lokomotiv Jaroslavl on vain kolmen pisteen päässä.

Voitto oli Jokereille toinen perättäinen. Seuraavaksi vastaan asettuu torstain vierasottelussa Sibir Novosibirsk.