Jokerit sarjakärkeen Ilves-voitolla

Helsingin Jokerit kukisti Tampereen Ilveksen jääkiekon SM-liigassa maalein 3-0. Samalla Jokerit nousi sarjakärkeen yhdessä Oulun Kärppien kanssa.

Jokereiden avainhenkilöt olivat kapteeni Juha Lind ja maalivahti Tim Thomas. Lind oli mukana kaikissa Jokereiden maaleissa ja keräsi tehopisteet 1+2. Thomas puolestaan torjui nollapelin ehtimällä kiekon tielle kaikkiaan 33 kertaa. Myös Jokerien viisikkopuolustaminen ansaitsee erikoismaininnan, sillä Ilveksen tehoketju Steve Kariya-Patrik Stefan-Hannes Hyvönen jäi ottelussa pimentoon.

Ottelun avaus- ja lopulta voittomaali nähtiin ensimmäisen erän puolivälissä Jokereiden pelatessa alivoimalla. Jokerien hyökkääjä Valtteri Filppula riisti kiekon omalla siniviivalla ja karkasi Lindin kanssa kahdestaan läpi. Kaksikko kiekotteli kumilaattaa toisilleen ja lopulta Filppula ohjasi kiekon lähes tyhjään maaliin.

Ilves oli toisessa erässä aktiivisempi ja Thomas joutuikin torjumaan 19 kertaa. Virkaveli Juuso Riksman pääsi toisessa päässä kahdeksalla torjunnalla. Maalit nähtiin kuitenkin kotijoukkueen toimesta. Ensin Lind toi kiekon siniviivan yli, pysähtyi B-pisteen kaarelle ja syötti kiekon keskelle rynnänneelle Brian Campbelille, joka ohjasi syötön verkon perukoille. Pelikello näytti tuolloin 22.31. Kolme minuuttia ennen erätaukoa myös Lind pääsi maalien makuun. Jokereiden pelatessa ylivoimalla Lind jatkoi puolustaja Kari Martikaisen siniviivalta laukoman vedon ohi Ilves-vahti Juuso Riksmanin.

Kolmas erä oli Ilveksen näennäistä hallintaa, mutta todellisiin maalipaikkoihin joukkue ei päässyt.

Jokerit-Ilves 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

1. erä: 9.41 Valtteri Filppula (Juha Lind) 1-0 av. Jäähyt: 4.25 Sami Helenius I 2 min, 8.04 Martti Järventie J 2 min, 11.03 Tommi Jäminki I 2 min, 12.00 Henri Laurila I 2 min.

2. erä: 22.31 Brian Campbell (Lind-Petri Varis) 2-0, 36.59 Lind (Kari Martikainen-Filppula) 3-0 yv. Jäähyt: 33.13 Varis J 2 min, 35.19 Timo Peltomaa I 2 min, 38.09 Markus Kankaanperä J 2 min.

3. erä: Maaliton. Jäähyt: 44.25 Martikainen J 2 min, 50.23 Helenius I 2 min, 57.32 jr ILV (kärsi Marko Luomala) 2 min.

Jäähyt yht: Jokerit 4x2 min = 8 min, Ilves 6x2 min = 12 min.

Torjunnat: Tim Thomas J 9+19+5=33, Juuso Riksman I 15+8+14=37.

Tuomarit: Jyri Rönn (Antti Hämäläinen ja Kare Väisänen).