Jokerit saattaa kohdata suureksi peikoksi muodostuneen Dynamo Moskovan pudotuspelien avauskierroksella: "Voittoisa kaava on vain keksittävä"

Moskovan Dynamo oli jääkiekon KHL:ssä Jokereille ylittämätön este, sillä venäläisjoukkue otti tiistaina kymmenennen perättäisen voiton. Suomalaisten on keksittävä keinot Dynamon kaatamiseen, sillä kaksikko saattaa kohdata jo pudotuspelien avauskierroksella.

Dynamo otti tiistaina 3-2-voiton väkevän avauserän maalien turvin. Joukkueen taiasta on tulossa Jokereille varsinainen mörkö. 

– Saatamme tosiaan kohdata heidät pudotuspeleissä. Voittoisa kaava heitä vastaan on vain keksittävä, Jokerien kapteeni Peter Regin aprikoi.

Suomen maajoukkueessa nyt kymmenennellä peräkkäisellä kaudella pelaava Juuso Hietanen, 33, edustaa Dynamoa neljättä kauttaan. Puolustajakonkari ei tiedä tai ainakaan paljasta, mistä syystä joukkue lyö Jokerit pelistä toiseen.

– Ei siihen ole sen isompaa syytä. Tehdään hommia ja puolustetaan hyvin – ei anneta liikaa hyviä paikkoja, Hietanen linjasi.

Dynamo on koonnut pisteitä hyvin tasavahvasti niin vieras- kuin kotikaukalostakin. Jokerit puolestaan on voittanut peräti 19 ottelua 25:stä kotona ja vain 11 peliä 21:stä vieraissa, joten sille kotietu pudotuspeleihin vaikuttaisi olevan äärimmäisen tärkeä.

– Pudotuspeleissä korostuu se, että pitää voittaa jo vieraissakin, Hietanen tiivisti.

Kotijoukkue tunaroi erikoistilanteissa 

Moskovalaiset rokottivat Jokereita avauserässä kahdesti jäähystä ylivoimamaalilla. Kotijoukkueen ylivoimapeli taas osoittautui ponnettomaksi, josta esimerkkinä erätauon kynnyksellä oli hukattu 40 sekunnin jakso viidellä kolmea vastaan.

– Alivoimamme ei toiminut aluksi. Ja tuntui, että jostain syystä olimme perässä koko ajan, vaikka lopussa paransimme, kokoonpanoon kuntoutunut ja vasta 13:nnen ottelunsa pelannut Regin summasi.

KHL:n runkosarja päättyy 22. helmikuuta. Jokerit on tällä hetkellä läntisen konferenssin kolmantena, Dynamo puolestaan viidentenä.

Lue myös:

    Uusimmat