Dinamo Moskovan kirous piinaa yhä – Jokereiden pudotuspelit käynnistyivät tappiolla

Jokerien usko on koetuksella jääkiekon KHL:ssä Moskovan Dinamoa vastaan. Dinamo aiheutti Jokereille joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa 12. peräkkäisen tappion pahaan aikaan.

Dinamo kaappasi Jokereilta Helsingissä kotiedun pudotuspelien alkajaisiksi, kun moskovalaismiehistö otti 4–2-vierasvoiton. Jatkopaikkaan pudotuspelien toiselle kierrokselle tarvitaan neljä voittoa.

Jokerit voitti maalia kohti suuntautuneet laukaukset 33–18 ja hallitsi muutenkin peliä. Dinamo kuitenkin puolusti viisaasti ja sillä oli hyökkäysketjussa tutkapari Vadim Shipatshov-Dmitri Gagarlitski, joka taituroi kolmannen erän puolivälissä 3–1-osuman, joka jäi ottelun voittomaaliksi.

Päätöserässä virheitä tehneen Jokerien on toivuttava tappiostaan nopeasti, sillä joukkueet kohtaavat Helsingissä uudelleen perjantaina.

– Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä tarkkaa puolustusta. Ensimmäisessä erässä hävisimme aloituksia niin paljon, ettei hyökkäyspeli lähtenyt oikein käyntiin. Maalin peli, vähän turhan helposti meni voitto kaverille, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi Viasatille.

Jokerien maalit tekivät John Norman ja Kristian Vesalainen, joka ruuhkan takaa survoi kiekon ohi Dinamo-vahti Aleksandr Jerjomenkon.

– Pari maalia annettiin liian helposti, Jokereihin kesken kauden tullut Vesalainen moitiskeli.