Jokerit räväyttää! Legendaarinen peliasu tuodaan takaisin

Saku Forsblom sai kunniatehtävän Jokereissa – tätä kunniarooli merkitsee 3:39
Saku Forsblom sai kunniatehtävän Jokereissa – tätä kunniarooli merkitsee

Helsingin Jokerit pelaa alkavalla Mestis-kaudella 11 ottelua 1990-luvulta tutussa peliasussa.

Suomi-kiekkoon Mestiksen merkeissä paluun tekevä Jokerit kiekkoilee kaikki Helsingin jäähallissa pelattavat runkosarjaottelut retropaidoissa.

Vihreän ja violetin väriset paidat mukailevat helsinkiläisjoukkueen 1990-luvun menestysvuosien väritystä ja mallia. Peliasuun kuuluu myös hopeinen kypärä, jota on leikkisästi kuvailtu vuosien varrella "kattilaksi". 

Legendaarista väritystä ovat kantaneet yllään muun muassa Otakar Janecky, Petri Varis, Mika Strömberg, Waltteri Immonen ja nykyisen Jokerit-pelaajan Onni Lindin isä Juha Lind.

Jokerit pelaa ensi kaudella pääosin Keravan jäähallissa, mutta 11 ottelua saatiin mahdutettua Helsingin jäähalliin.

Pelaamme yli 26 vuoden jälkeen ensimmäiset kotiottelumme Nordiksella, ja totta kai halusimme kunnioittaa paluuta erityisellä tavalla. Tämä on faneille, nykyjoukkueelle ja kaikille seuran historiassa mukana olleille iso ja koskettava asia. Emme malta odottaa, että asut nähdään pelaajien päällä tositoimissa, toimitusjohtaja Antti-Jussi Niemi kommentoi seuran tiedotteessa. 

Lähes vuosikymmenen ajan KHL-liigassa pelannut seura vetäytyi sarjasta viime vuoden keväällä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. 

Tämän jälkeen Jokerien omistuspohja ja pelaajisto on laitettu täysin uuteen uskoon. Omistusportaaseen kuuluvat tätä nykyä muun muassa elokuvatuottaja Markus Selin, kirjailija Max Seeck, NHL-tähti Teuvo Teräväinen ja ex-NHL-puolustaja Ossi Väänänen

Lue myös:

    Uusimmat