Jori Lehterä kaatoi Jokerit viime hetkien osumalla – ratkaisu syntyi hanskan kautta

Helsingin Jokerit kohtasi Pietarin SKA:n jääkiekon KHL:n sunnuntain ottelussa. Jokerit nousi kolmannessa erässä vielä hienosti tasoihin, mutta SKA niittasi 3-2 voittomaalin vain 32 sekuntia ennen ottelun päätöstä.

Avauserä oli vaisu, sillä molemmat joukkueet saivat vain neljä laukausta kohti maalia kumpainenkin. Maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty. Toisen erän Jokerit aloitti räväkästi, kun vain 27 sekunnin pelin jälkeen Petri Kontiola iski avausmaalin pistepörssin jaetulla toiselle paikalle nousseen Nicklas Jensenin syötöstä. Kontiolalle maali oli kauden kuudes tehopiste.

SKA:n suomalaishyökkääjä Jarno Koskiranta syötti karvasta kalkkia Jokereille vajaata paria minuuttia myöhemmin tekemällä tasoitusosuman komealla ohjauksella. Nail Jakupov siirsi SKA:n ensimmäistä kertaa johtoon ottelun puolivälissä Jokereiden Viktor Löövin istuessa kaksiminuuttista.

Henrik Haapala iski kolmannessa erässä tasoitusmaalin ylivoimalla. Osuma oli Haapalan ensimmäinen KHL-maali. SKA pääsi ylivoimalle reilut kaksi minuuttia ennen loppua Sami Lepistön otettua kaksiminuuttinen estämisestä omalla alueella.

Suomalaishyökkääjä Jori Lehterä merkittiin voittomaalin tekijäksi, kun Aleksei Byvaltsevin laukaus osui Lehterän hanskaan ja meni ohi Janis Kalninsin. Marko Anttilalle tarjoutui vielä erinomainen tekopaikka, mutta Aleksei Melnichuk sai räpylänsä laukauksen väliin.

SKA nousi voitollaan läntisen konferenssin kakkoseksi. Jokerit säilyi kahdeksantena. Se kohtaa seuraavaksi 21. syyskuuta Dinamo Minskin.