Kauden rajuin tappio: Jokerit jäi täysin TsSKA:n taiturien jalkoihin – punakonemainen maali säväytti

TsSKA Moskova tarjosi Helsingin Jokereille kylmää kyytiä KHL-jääkiekkoliigan huippuottelussa kotonaan maalein 5–0.

Pääkuvan videolla ottelun kohokohdat.

TsSKA:n pelaajat loistivat taiturimaisilla suorituksillaan pitkin ottelua, ja isännät osuivat jo avauserässä kahdesti. Ensin Aleksander Popov yllätti jokerivahti Ryan Zapolskin nopealla laukauksellaan Jokerien purkukiekkoon ja myöhemmin moskovalaiset jauhoivat punakonemaisen kauniin maalin.

2–0-osumassa Konstantin Okulov tarjoili pelivälineen hyökkäysalueen keskustasta Popoville vasemmalle, ja seuraavaksi Popov sahasi kiekon jo oikealle Maksim Shalunoville. Jokeripuolustus ja maalivahti Zapolski olivat ulkona, ja Shalunov tälläsi kumilaatan upean kuvion päätteeksi vastustamattomasti yläkulmaan.

Toisessa erässä Jokerien Max Wärn karkasi kertaalleen läpiajoon, mutta yritys jäi pehmeäksi ja suuntasi suoraan päin TsSKA-maalivahti Ilja Sorokinia. Wärnin sijaan verkkoa heilutti TsSKA:n Anton Slepishev, joka veivaili itsensä oikealta kulmalta maalille ja namutteli kiekon Jokerien häkkiin.

Loppusäikeet kajauttivat kolmannessa erässä TsSKA:n Sergei Andronov ja Mikhail Pashnin. Andronov tälläsi pelivälineen Sergei Kalininin pikkulätystä yläpesään, ja samaa kohtaa verkosta pöllytti kerran vielä Pashnin.

Tappio oli Jokereille kauden tähän asti suurinumeroisin ja kolmas perättäinen. TsSKA puolestaan venytti voittoputkensa viiteen peliin.

TsSKA johtaa KHL:n läntistä konferenssia 40 pisteellään, pinnan erolla Pietarin SKA:han. Konferenssikolmonen Jokerit on TsSKA:ta neljä pistettä perässä.

Seuraavaksi Jokerit pelaa tiistaina vieraissa Severstal Tsherepovetsia vastaan.