Pietarin SKA kuittasi tylysti Helsingin nöyryytyksen – miinuskulmasta lyöty maali jäi voitto-osumaksi

Pietarin SKA maksoi Jokereille kalavelkansa Pietarissa torstaina.

Tammikuun alussa Jokerit nöyryytti pietarilaisjättiä Helsingissä tylyin 6-0-lukemin. Torstaina oli SKA:n vuoro johtaa orkesteria. Pietarilaiset löivät Jokerit kotikaukalossaan lukemin 4–1.

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisessa alkoi tapahtua. SKA löi kiekon kahdesti maaliin kahden ja puolen minuutin aikana.

Erää oli pelattu reilut kolme minuuttia, kun Jokerit-puolustus unohti Vasili Tokranovin vapaaksi maalin eteen. Tokranov laukoi kiekon ohi Janis Kalninsin Jokerien maaliin.

Toisessa maalissa nähtiin ripaus Jori Lehterän nerokkuutta. Lehterä nappasi Kalninsin kulmaan lyömän kiekon, siirsi sen pienellä liikkeellä Vladimir Tkatsoville. Tkatsov kaarsi maalin kulmalle, Kalnins ennakoi syöttöä maalin eteen, jolloin Tkatsov tuikkasi kiekon miinuskulmasta Kalninsin kautta verkkoon.

SKA osui toisessa erässä vielä kolmannen kerran. Asialla jälleen Tkatsov, joka nousi vasenta laitaa Jokerit-alueelle, leikkasi puolustajan edestä keskelle ja ampui kiekon vastustamattomasti maaliin.

Jokerien kiri alkoi kolmannessa erässä. Vain kolme minuuttia oli pelattu, kun Petri Kontiola sai kiekon b-pisteiden välissä ja upotti kovan rannelaukauksen maalin yläkulmaan. Maali oli Kontiolalle kauden kahdeksas. Syöttöpiste merkittiin Viktor Lööville.

Enempää ei helsinkiläisille kuitenkaan ollut tarjolla. SKA sinetöi voittonsa kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Ahnaasti maalia hakenut Jokerit-miehistö oli syvällä hyökkäyspäädyssä, kun SKA pääsi vastahyökkäykseen, josta Jevgeni Ketov löi loppulukemat 4–1.

Ottelu oli kolmannen erän Jokerit-kiriä lukuunottamattta SKA:n hallintaa. Se vei ottelun laukaukset 36–25.

Voitollaan SKA kasvatti kaulaansa Jokereihin KHL:n läntisessä konferenssissa. Taulukossa toisena olevalla SKA:lla on nyt 69 pistettä. Jokerit on neljäntenä 65 pisteellään. Kärjessä jatkaa 74 pisteellä Moskovan TsSKA, joka voitti torstaina Sotshin.