Jokerin puistattava päiväkirja julki – näin raju rooli söi Heath Ledgeriä

Näyttelijä Heath Ledger paneutui rooliinsa Jokerina perinpohjaisesti.

Näyttelijä Heath Ledgerin yksi viimeisimmistä rooleista oli Batman: Yön ritari -elokuvassa, jossa hän näytteli vakuuttavasti psykopaattista Jokeria. Mieleenpainuva ja rankka roolityö toi miehelle postuumisti muun muassa Oscar-palkinnon. Samalla roolin on tulkittu johtaneen miehen ennenaikaiseen, lääkkeiden yliannostuksesta johtuneeseen kuolemaan.

Valmistautuessaan rooliinsa Ledger sukelsi Jokerin synkkään ja sekavaan mielenmaisemaan. Saksalaisessa Too Young To Die -dokumentissa Ledgerin isä Kim Ledger esittelee poikansa kirjoittamaa Jokerin päiväkirjaa.

Selatessaan kirjaa Ledgerin isä kertoo poikansa omistautuneen rooleilleen aina, mutta Jokerin kanssa hän meni pidemmälle kuin aiemmin.

Päästäkseen kiinni roolihahmonsa kaoottiseen mielenmaisemaan, Ledger vetäytyi ihmisten parista, eristäytyi ja harjoitteli erilaisia ilmeitä, naurua ja kirjoitti päiväkirjaa.

Päiväkirjan lapsekkaassa kannessa on norsu ja pieni poika, mutta kirjan sisältö pyyhkii kannen viattomuudella lattiaa.

Sivuilta löytyy muun muassa sarjakuvatulkintoja Jokerin hahmosta sekä kuvia hyeenoista sekä Kellopeliappelsiinin hahmosta Alexista.

Joukossa on myös kuva Ledgeristä Jokeriksi maskeerattuna. Kuvan alla lukee: Kahdeksan kuukautta sitten. Nyt paketissa!

Viimeisille sivuille Ledger on kirjoittanut ”Hei hei”. Hyytävä hyvästi on kirjoitettu hopeatussilla muun tekstin päälle. Todennäköisesti hän halusi hyvästellä tekstillä rankan roolinsa, mutta tähden kuoleman myötä sanoihin tulee karmiva sävy.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Heath Ledger kuoli 22. tammikuuta 2008. Hän kuoli kuuden reseptilääkkeen yhteisvaikutuksesta johtuvaan akuuttiin myrkytykseen. Hän kärsi unettomuudesta.

Hänellä on yksi tytär Matilda liitostaan näyttelijä Michelle Williamsin kanssa.

Lähde: Moviepilot

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja