Jokerit perustelee Minsk-reissun peruuttamista – sanavalinnasta jää ilmaan painava kysymys

2:12
Videolla käsitellään Helsingin Jokerien Minsk-reissun peruuntumisesta ja Valko-Venäjän viimeaikaisia tapahtumia.

Helsingin Jokerit kertoo, ettei se matkustanut Minskiin turvallisuussyistä johtuen. Jokereilla olisi tänään ollut ohjelmassa KHL-jääkiekkokauden ensimmäinen runkosarjaottelu vieraissa Dinamo Minskiä vastaan.

Ottelu peruttiin. Koska Jokerit ei matkustanut Minskiin, sille tuomittiin 0–5-tappio.

– Jokerit pyrki siirtämään kauden avausottelua Valko-Venäjän tilanteeseen vedoten, mutta Dinamo Minsk ei pyyntöön suostunut. Lopulta torstaina aamupäivällä tehtiin päätös, ettei joukkue matkusta Minskiin turvallisuussyistä johtuen, Jokerit kertoo tiedotteessaan.

Jokereita on kritisoitu viime aikoina sen viestinnästä. Tiedotteen "tehtiin"-muotoilusta ei selviä, tekikö päätöksen Jokerit vai KHL vai olivatko molemmat tekemässä sitä. KHL joka tapauksessa tuomitsi Jokerit tekniseen 0–5-tappioon sen myötä, ettei se matkustanut Minskiin.

Jokerit oli pyytänyt ottelun siirtämistä aiemmin. Seuran omistaja Jari Kurri sanoi MTV Urheilulle tänään, että Jokerit oli KHL:ään yhteydessä jatkuvasti ja "KHL sai päätöksen tehtyä, että ottelu siirretään myöhäisempään ajankohtaan". Sittemmin tulikin tieto, että ottelu on kokonaan peruttu.

– Kommunikoimme tiiviisti KHL:n ja Dinamo Minskin kanssa viime päivinä. Toimme kantamme esille, ettei nyt ole oikea aika pelata jääkiekkoa Valko-Venäjällä. Tämä on tulos, mutta jatkamme sarjassa normaalisti ja pelaamme ensimmäisen ottelumme lauantaina Riiassa, Kurri sanoo Jokerien tiedotteessa.

Jokerit ilmoittaa tiedotteessaan, ettei se kommentoi asiaa enempää.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja