Jokerit-kippari Marko Anttila tyrmää puheet pelaajien vastarinnasta – "Ei ollut missään vaiheessa sellaista"

6:26
Videolla Marko Anttilan ja Jari Kurrin kommentteja Jokereiden perutusta ottelusta.

Jokereiden kapteeni Marko Anttilan mukaan joukkueen pelaajat eivät missään vaiheessa kieltäytyneet pelaamasta Minskissä tai saaneet tappouhkauksia.

Jokereiden ja Dinamo Minskin välinen KHL-kauden avausottelu peruttiin aivan viime hetkellä. Joukkue teki jo lähtöä lentokentälle, kun tieto tavoitti Jokerit-toimiston.

– Kyllä mekin valmistauduimme siihen ihan normaalisti. Se oli juuri ennen bussiin lähtöä, kun päätös tuli. Siitä lähdettiinkin kotia päin sen sijaan, että lähdettiin Minskiin, Anttila kuvaa tilannetta MTV Urheilulle.

Jatkoaika uutisoi torstaina, että pelaajat tekivät päätöksen ottelun pelaamatta jättämisestä, koska pelaajat olisivat saaneet tappouhkauksia Valko-Venäjältä. Anttila ampuu huhut suoralta istumalta alas, mutta myöntää kuitenkin pelaajien saaneen viestejä – tosin ei henkeä uhkaavia sellaisia.

– Siinä on pari asiavirhettä ihan suoraan sanottuna. Kaikenlaisia viestejä on tullut, ja some nykypäivänä aiheuttaa kaikenlaisia reaktioita, mutta suoranaisia henkeä uhkaavia ei ainakaan minun tietooni ole tullut. Se on sinänsä vähän väärä kuva annettu siihen, Anttila kommentoi Jatkoajan juttua.

– Totta kai me yhdessä keskustelimme tästä asiasta ja toimme oman näkemyksemme esiin. Lopullisen päätöksen teki johtoporras yhdessä KHL:n kanssa. Siinä on ehkä muutama ylilyönti tapahtunut, mutta totta kai ihmisiä kiinnostaa tämä asia, Anttila jatkaa.

Pelaajat eivät myöskään missään vaiheessa pohtineet pelaamisesta kieltäytymistä. Joukkue kävi kuitenkin keskenään keskusteluita aiheesta avoimesti.

– Ei ollut missään vaiheessa sellaista suuntaa. Asioista otettiin selvää. Koitimme olla avoimia siinä suhteessa toisillemme. Meidän tehtävämme on keskittyä urheiluun. Olemme puhuneet sen verran asioista, mitä on pitänyt, mutta kova luotto on ollut siihen, että hoidamme urheilullisen vastuun ja johtoryhmässä tehdään ne asiat, mitä pitää, Anttila sanoo.

Mylly Jokereiden ympärillä on ollut Valko-Venäjän epävakaan tilanteen vuoksi ollut valtaisaa. Joukkueen toimintaa kyseenalaistettiin suuresti, mutta taustalla pelaajat ovat keskittyneet koko ajan kauden aloittamiseen.

– Siinä oli kartalla monenlaisia vaiheita ja jätkät tuntuivat ottavan sen ihan hyvin. Tässä on kuitenkin keskitytty pelaamaan, mutta taustalla on ollut kaikenlaista hälinää. Ei se mitenkään järkytys meille ollut. Anttila kuvailee Jokereiden ympärillä pyörinyttä tilannetta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja