Jokereita vaanii jättimäinen peikko – jotain pitää muuttua tai kausi loppuu nopeasti

Helsingin Jokereiden on pikkuhiljaa punottava juonet, jotta Dynamo Moskova voitaisiin voittaa. Tämän hetken saldo maalaa synkkää kuvaa lyhyestä keväästä.

Jokerit hävisi eilen Moskovassa Dynamolle 3-5.Vadim Shipatshjov kuritti helsinkiläisvieraita tehoilla 2+3.

Isossa kuvassa Jokereiden saldo Dynamoa vastaan on todella synkkä: moskovalaiset ovat voittaneet peräti 11 edellistä kohtaamista. Tällä hetkellä näyttää siltä, että joukkueet kohtaavat pudotuspeleissä. Jokerit on läntisen konferenssin neljäntenä 76 pisteellään ja Dynamo viidentenä 69 pisteellään.

Jokereilla on eteenpäin matkaa seitsemän pistettä ja Dynamolla taaksepäin viisi pinnaa, kun molemmilla on runkosarjassa jäljellä enää neljä peliä. Molempien paikkojen vaihtuminen on vielä mahdollista, mutta kohtaaminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella näyttää vääjäämättömältä.

– Pudotuspelit ovat täysin eri juttu. Vaikka olisimme voittaneet itse 11 putkeen, emme voisi käyttää sitä mitenkään hyödyksemme. Molemmat joukkueet ovat muuttuneet niin paljon neljän vuoden aikana. Emme anna asialle yhtään painoarvoa, Jokereiden kapteeni Peter Regin totesi seuran nettisivuilla.

Henkinen valmistautuminen on jo aloitettu, vaikkei keskinäinen kohtaaminen olekaan täysin varmaa.

– Siitä tulee todella kova sarja ja erilainen kuin runkosarjan ottelut. Pystymme lisäämään fyysisyyttä ja katsotaan, mitä he tykkäävät siitä, Regin linjasi.

Mikäli sarjasijoitus pysyy, Jokerit saa kotiedun pudotuspelien avauskierrokselle. Runkosarja päättyy Jokereiden osalta 22. helmikuuta kotiottelulla Dinamo Minskiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat