Jokereita rankaistiin kyseenalaisesti – voittokulku katkesi Pietarin huippuottelussa

SKA kukisti Jokerit KHL:n huippuottelussa Pietarin jääpalatsissa jatkoajalla maalein 4–3. Tappio oli Jokereille kauden ensimmäinen.

Videolla ottelun kohokohdat.

SKA:n jatkoaikamaali syntyi ylivoimalla, kun Jokereille oli tuomittu kyseenalainen rangaistus. Tuomaristo katsoi Jokereilla olleen jatkoajalla liikaa pelaajia kentällä, mistä SKA pääsi ylivoimalle. Ratkaisuosuman upotti verkkoon Patrik Hersley.

Jokereilta tuikki ottelussa kaksikko Pekka JormakkaNicklas Jensen. Kumpikin summasi yhteistyöllään pisteet 1+1.

Avauserässä Jensen ampui kiekon ovelasti päädyn kautta maalille, josta Jormakka viimeisteli Jokerien 1–1-tasoituksen. Toisessa erässä Jensen puolestaan viritti 2–2-tasoituksessa verkot tötterölle Jormakan poikittaissyötöstä.

Jokerit jatkoajalle vieneen 3–3-tasoituksen tälläsi kolmannessa erässä vastaiskusta painavalla rannelaukauksellaan Sakari Manninen, jolle osuma oli jo sesongin neljäs.

SKA:n Nikolai Prokhorkin värkkäsi kaksi maalia. Avauserässä hän veivaili itsensä näyttävästi maalille, ja toisessa erässä venäläinen rankaisi Jokereiden rakoillutta pakkaa läpiajosta.

Jokereilla on nyt viidestä ottelusta neljä voittoa ja yksi tappio. Helsinkiläisten pisteputki kuitenkin jatkuu, sillä jatkoajalle yltämisestä saa yhden pinnan.

Jokerit on KHL:n läntisen konferenssin ykköspaikalla yhdeksällä pisteellään. SKA:lla on tasaisessa konferenssissa viidestä pelistä kasassa kuusi pistettä.