Joker-näyttelijä Joaquin Phoenix kunnioitti voittopuheessaan edesmennyttä kollegaansa

Hollywoodin kirkkaimpiin tähtiin kuuluva näyttelijä kehui estoitta muita ehdokkaita.

Joaquin Phoenix, 45, oli ehdolla Screen Actors Guild -palkinnon saajaksi jo elokuvasta Walk the Line (2005). Phoenix tulkitsi elokuvassa musiikkolegenda Johnny Cashia. Sunnuntaina järjestyssä Screen Actors Guild -gaalassa Phoenix palkittiin Joker-elokuvan pääosasuorituksesta.

Voittopuheessaan hän totesi, että ei osannut täysin arvostaa aikaisempaa ehdokkuuttaan. Jokerina loistanut Phoenix vitsaili myös puheessaan hävinneensä nuorempana elokuvaroolit aina yhdelle toiselle kaverille.

– Kukaan näyttelijä ei sanonut hänen nimeään, koska se oli heille liian tuskallista. Kaikki roolittajat kuitenkin kuiskasivat hänen nimeään: ”Se on Leonardo, se on Leonardo”. Phoenix kertoi viitaten ihailemaansa Leonardo DiCaprioon.

Phoenix kehui puheessaan myös muita ehdokkaina olleita kollegoitaan Christian Balea, Adam Driveria ja Taron Egertonia. Suurimman kunnian sai kuitenkin mykistävästi Joker-hahmoa Yön ritari-elokuvassa (2008) tulkinnut Heath Ledger, joka menehtyi elokuvan ilmestymisvuonna traagisesti vain 28-vuotiaana.

– Seison tässä suosikkinäyttelijäni Heath Ledgerin hartioilla, Phoenix päätti tunteikkaan puheensa.

Lue myös:

    Uusimmat