Mainos

Joka kolmas suomalainen tekee tämän virheen: Puhelinta ei tulisi koskaan ladata sängyn vieressä

Suomalaisia huolettaa kodin elektroniikan aiheuttamat paloturvariskit, mutta silti moni suhtautuu laitteiden käyttöön varsin huolettomasti, selviää Verisuren kyselytutkimuksesta.

Eniten suomalaisia pelottaa kodin sähkövika ja toiseksi eniten puhelimen tai muun elektronisen laitteen syttyminen palamaan. Siitä huolimatta joka kolmas suomalainen lataa kännykkäänsä vuoteensa vieressä. Lähes puolet vastaajista lataa puhelinta samassa huoneessa, missä nukkuu.

– Tulos on huolestuttava, sillä yksi yleisimmistä tulipalon syttymissyistä on viallinen sähkölaite tai varomattomuus sen käytössä. Erityisesti nuoret ovat huolettomia elektroniikan kanssa, sillä alle 35-vuotiaista selkeä enemmistö, 60 prosenttia, lataa puhelinta vuoteensa vierellä, kertoo Verisuren markkinointijohtaja Raija Velez tiedotteessa.

Suurin osa sähkölaitteista johtuvista tulipaloista olisi estettävissä. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mukaan vioittuneet laitteet tulisi aina huoltaa ja latteita käyttää vain ohjeiden mukaisella tavalla.

– Esimerkiksi kännyköitä tulisi aina ladata juuri kyseiseen puhelimeen tarkoitetulla laturilla ja erilaisten vara-akkujen kanssa tulee olla tarkkana, neuvoo Verisuren tuotantopäällikkö Kimmo Valkeapää.

Valkeapään mukaan mitään elektroniikkaa ei tulisi koskaan ladata asukkaan ollessa poissa kotoa tai yöaikaan. Yksi keino on käyttää ajastinta, joka sammuttaa ja käynnistää laitteen haluttuun kellonaikaan.

 

Lähde: Verisure

***

0:18

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.