Joi 2 litraa kokista päivässä 16 vuoden ajan – näin kävi naisen terveydelle

Monacolainen nainen joi janoonsa 16 vuoden ajan pelkkää limua.

31-vuotiaan monacolaisnaisen sairauskertomus on karua luettavaa. Sydänongelmista ja pyörtyilystä nuoresta iästään huolimatta kärsinyt nainen on elänyt viimeiset 16 vuotta limua juoden. Sairaalassa suoritetut kokeet paljastivat naisen veren kaliumpitoisuuden olevan vaarallisen alhaalla ja sydämen kärsivän vakaville rytmihäiriöille altistavasta QT-oireyhtymästä.

Naisella ei ollut todettu sydänsairauksia tai muita terveysongelmia suvussaan. Lääkärit totesivatkin terveysongelmien johtuvan mitä luultavimmin järjettömän suuresta virvoitusjuomien kulutuksesta. Nainen kertoi lääkäreille juoneensa vettä viimeksi 15-vuotiaana ja korvanneensa sen päivittäisellä kahden litran annoksella kolajuomia. Viikon virvoitusjuomakiellon jälkeen veren kaliumpitoisuus ja sydänrytmi palautuivat normaaliksi.

Liiallisesta kolajuomien nauttimisesta voi tutkijoiden mukaan olla haittaa terveydelle. Juomien jatkuva ylikulutus lisää veden määrää suolistossa, mikä aiheuttaa ripulia ja kaliumin menetystä. Suuret määrät kofeiinia voivat myös lisätä virtsantuotantoa ja vähentää kaliumin imeytymistä. Kaliumin puute voi altistaa muun muassa rytmihäiriöille, sillä sopiva kaliumpitoisuus elimistön nesteissä on välttämätön solujen normaalille toiminnalle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja