Johtiko Hamiltonin vauhti Vettelin noloon lipsahdukseen? Kierrosajoissa huima ero ennen ulosajoa

Ferrari-kuljettaja Sebastian Vettelin ulosajo johtopaikalta sunnuntaina ajetussa Saksan GP:ssä oli yksi koko viikonlopun puhuttavimmista tilanteista.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Unkarin GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.55 ja 15.55
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Unkarin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Vettel oli kasvattanut lähes kymmenen sekunnin johdon Mercedeksen Valtteri Bottakseen, kun hän lipsautti autonsa rengasvalliin radan loppupuolella kierroksella 52, joten Ferrari-kuskin virhettä ei voida laittaa ainakaan Bottakselta tulleen painostuksen piikkiin.

Bottaksen tallikaveri, ja Vettelin maailmanmestaruuden pahin uhkaaja, Lewis Hamilton oli sen sijaan sateen saapuessa Hockenheimin radalle kierroksella 44 käynyt juuri varikolla vaihtamassa täysin tuoreet ultrapehmeät renkaat alleen. Vettelin pehmeä rengasseos oli puolestaan samaan aikaan lähes 20 kierrosta vanha.

Hamilton tykitti neljännellä sijalla selvästi koko porukan nopeimpia aikoja kierroksilla 44-51. Pelkästään ero Vetteliin oli kutistunut yli 12 sekunnilla ja saksalainen häämötti enää reilun kymmenen sekunnin päässä. Toki Hamiltonin olisi pitänyt myös päästä Bottaksen sekä Vettelin tallikaveri Kimi Räikkösen ohi, mutta suomalaiset olivat selvästi vaikeuksissa kuluneilla renkaillaan.

Samanlaisilla kierrosajoilla Hamilton olisi todennäköisesti saavuttanut Vettelin jo ennen kierrosta 60. Mikäli kun Ferrari oli kertonut Vettelille Hamiltonin kierrosajoista, oli saksalainen varmasti tajunnut, että vauhtia on pidettävä yllä koko kisan voittamiseksi.

Ilman ulosajoaan Vettel olisi huonoimmillaankin sijoittunut toiseksi, jos Hamilton olisi ennättänyt ajaa hänet kiinni. Nyt Hamilton siirtyi MM-sarjassa 17 pisteen johtoon ennen ensi viikonloppuna ajettavaa Unkarin GP:tä, jonka jälkeen F1-sarja jää kuukauden mittaiselle kesätauolle.


Lue myös:

    Uusimmat