Johti puolustusammuntoja ilmavoimien ampumaleirillä amfetamiinipäissään – väitti huumetestin tutkineen laboratorion tehneen virheen

Miksi huumeiden käyttö yleistyy? 7:42
Huomenta Suomessa käytiin läpi syitä huumeiden käytön yleistymiselle.

Hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden tuomion asiassa, jossa mies oli johtanut ilmavoimien aliupseerikoulun ampumaleirillä puolustusammuntoja huumausaineiden vaikutuksen alaisena Kokkolassa syksyllä 2017.

Miehen oli todettu käyttäytyneen poikkeuksellisella tavalla, ja hänen virtsanäytteestään havaittiinkin kaksi päivää harjoitusten jälkeen amfetamiinia ja metamfetamiinia sekä rauhoittaviin bentsodiatsepiineihin kuuluvia oksatsepaamia ja tematsepaamia.

Miehellä oli ollut vaikeuksia laatia ampumakäsky, jonka lisäksi hän oli käyttäytynyt hermostuneesti ja keskittynyt epäolennaisuuksiin harjoituksen palautetilaisuudessa. Normaalisti miestä kuvailtiin määrätietoiseksi ja huolellisiksi.

Tapahtuman jälkeen mies ei antanut enää positiivisia huumeseuloja.

Mies katsoi, että laboratoriossa on sattunut jokin sekaannus, tai hänen käyttämänsä flunssalääkkeet olisivat aiheuttaneet tulokset. Oikeus piti väitteitä epäuskottavina.

Käräjäoikeus oli tuominnut vuonna 1973 syntyneen miehen huumausaineen käyttörikoksesta ja palvelusrikoksesta 60 päiväsakon rangaistukseen. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

Lue myös:

    Uusimmat